Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: “Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα”- Φωτό

19.10.2021 / 17:00
246914950_600572011131504_1527659242911615377_n

Για ακόμη μία χρονιά, η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το “Άλμα Ζωής” Παράρτημα Πάτρας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών με γνώμονα την πρόληψη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η 6η ΥΠΕ διοργανώνει Εσπερίδα στην Κάτω Αχαΐα σε συνεργασία με Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας , το “Άλμα Ζωής”, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Ένωση Γυναικών «Δυμαρίστη».

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποφάσισε η συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση, να είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη κοινωνικής προσφοράς μέσω του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Πάτρας.

Το πρωί ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το περίπτερο του συλλόγου εθελοντών «Άλμα Ζωής», που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου, συνομίλησε με τα μέλη του συλλόγου και απηύθυνε χαιρετισμό, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Το μήνυμα του κ. Καρβέλη:

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού είναι μια ημέρα κινητοποίησης για την ίδια τη ζωή! Αφορά τους δικούς μας ανθρώπους. Αφορά τις μητέρες, τις αδερφές, τις συζύγους, τις φίλες και τις συγγενείς μας που έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο στον μαστό, συχνά σε πρόωρες ηλικίες και βιώνουν ποικιλία συναισθημάτων. Ευτυχώς, όμως, πρόκειται για ένα είδος καρκίνου, απόλυτα ιάσιμου, όταν διαγιγνώσκεται έγκαιρα. Και αυτό είναι που γεννάει μεγαλύτερη αισιοδοξία  και ενισχύει την ψυχολογία κάθε πάσχουσας. 

Η σωστή και συχνή ιατρική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και όλοι οι φορείς έχουμε υποχρέωση να διαμηνύουμε την αναγκαιότητα της. Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι  αυτή εκδήλωση θα βρίσκει όλες, κάθε χρόνο στη θέση τους, «στο μέτρημα», όπως έλεγε και η αείμνηστη Λιολιώ, που στα χνάρια της περπατάμε ως εκπρόσωποι φορέων υγείας. 

Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: "Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα"- Φωτό 6
Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: "Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα"- Φωτό 7
Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: "Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα"- Φωτό 8
Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: "Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα"- Φωτό 9
Η 6η ΥΠΕ συμμετέχει στις δράσεις του Pink the city-Καρβέλης: "Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα"- Φωτό 10

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα