Η 18χρονη που δολοφονήθηκε επειδή δεν δέχθηκε «προσυμφωνημένο γάμο»

22.09.2021 / 21:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo 19

Συνελήφθη  στο Παρίσι ο Ντανίς Χασνάιν, θείος της Σαμάν Αμπάς, της δεκαοκτάχρονης κοπέλας η οποία δολοφονήθηκε από τους συγγενείς της, έξω από την Μπολώνια της Ιταλίας, επειδή δεν ήθελε να δεχθεί «προσυμφωνημένο όσο και υποχρεωτικό γάμο».

Η Σαμάν εξαφανίσθηκε στις 30 του περασμένου Απριλίου. Οι ιταλικές αρχές είναι σίγουρες ότι οι γονείς της, ο θείος της και δυο της ξαδέρφια της την θανάτωσαν, επειδή η κοπέλα δεν ήθελε να επιστρέψει στο Πακιστάν και να παντρευτεί έναν κατά πολύ μεγαλύτερο συγγενή της, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ομολογία του ανήλικου αδελφού της Σαμάν, την εκτέλεση του δολοφονικού σχεδίου ανέλαβε ο Χασνάιν, ο οποίος, στην συνέχεια, μετέβη στην Γαλλία, όπου και τέθηκε υπό κράτηση.

Φέρεται, μάλιστα, να κατατεμάχισε το πτώμα της δεκαοκτάχρονης , το οποίο, έως τώρα, δεν έχει βρεθεί, παρά τις συνεχείς έρευνες.

Οι δε γονείς της άτυχης κοπέλας, πήγαν αεροπορικώς στο Πακιστάν και από τον περασμένο Μάιο δεν επέστρεψαν στην Ιταλία.

Η υπόθεση της Σαμάν Αμπάς απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την ιταλική κοινή γνώμη και συνέβαλε στο να ξεκινήσει μια νέα δημόσια συζήτηση, σχετικά με την ανάγκη σεβασμού -από ιταλούς και μετανάστες- της ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, ειδικότερα, των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα