Συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο, οι «Ηµέρες Μνήµης» για το Καλαβρυτινό που οργανώνει ο ∆ήµος Καλαβρύτων µε εκδηλώσεις στο Βραχνί, στους Ρωγούς, στην Κερπινή, στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, στην Αθήνα και στα Καλάβρυτα. Ειδικότερα, αύριο στο Βραχνί θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση για τους Εκτελεσθέντες από τα γερµανικά στρατεύµατα κατοχής στις 10 ∆εκεµβρίου 1943, στα χωριά Βραχνί και Σούβαρδο. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία µε τον Αγροτικό Σύνδεσµο Βραχναίων.
Επίσης, στις 20:00 το βράδυ, στο Πολυδύναµο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα παρουσιαστεί απο την θεατρική Σκηνή Βαρνάβα του ∆ήµου Μαραθώνος Αττικής, η θεατρική παράσταση «Γυναίκες εξόριστες στο Τρίκερι». Το έργο που έχει γράψει ο Θανάσης Σκρουµπέλος, σε σκηνοθεσία του Νίκου Γκεσούλη, αναφέρεται στις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι µετά τον Εµφύλιο (1949 – 1954).
Θέµα είναι οι µητέρες και αδερφές ανταρτών που βρέθηκαν εξόριστες στο Τρίκερι γιατί δεν λύγισαν, δεν απαρνήθηκαν, ούτε πρόδωσαν τους δικούς τους ανθρώπους στον αγώνα τους εναντίον των ξένων κατακτητών. Την Κυριακή θα γίνουν και οι εκδηλώσεις µνήµης για τους οµαδικά Εκτελεσθέντες των χωριών Ρωγών και Κερπινής, από τα γερµανικά στρατεύµατα κατοχής, στις 8 ∆εκεµβρίου 1943. Μετά την τέλεση των µνηµοσύνων, στους Ιερούς Ναούς Αγίας Βαρβάρας Ρωγών και Αγίας Παρασκευής Κερπινής θ’ ακολουθήσουν: Στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Μνηµείο των Εκτελεσθέντων Ρωγών και στις 10.30 το πρωί στο Μνηµείο των Εκτελεσθέντων στην Κερπινή θα τελεστούν επιµνηµόσυνη δέηση και θ’ ακολουθήσουν οµιλίες, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύµνου απ’ την Φιλαρµονική του ∆ήµου. Οι εκδηλώσεις, οργανώνονται σε συνεργασία µε τα Συµβούλια των ∆ηµοτικών Κοινοτήτων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κερπινής και Ρωγών.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο Μνηµείο Εκτελεσθέντων της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου θα ψαλεί επιµνηµόσυνη δέηση για τους Εκτελεσθέντες απ’ τα γερµανικά στρατεύµατα κατοχής µοναχούς και επισκέπτες της Μονής στις 8 ∆εκεµβρίου 1943. Την ίδια µέρα στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος (Φρειδερίκου Σµιθ και Λαγουµιτζή, Νέος Κόσµος), θα τελεστεί Τρισάγιο στη µνήµη των Εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών., απ’ την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.
Στις 12 το µεσηµέρι της Κυριακής, µπροστά απ’ το ∆ηµοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος, θα ξεκινήσει ο καθιερωµένος ∆ρόµος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος. Τον αγώνα (µε απόσταση 10 χιλιοµέτρων) διοργανώνει ο ∆ήµος Καλαβρύτων σε συνεργασία µε το Ανώτατο Συµβούλιο Αθλητισµού Ενόπλων ∆υνάµεων (Α.Σ.Α.Ε.∆.) του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας. Επίσης, στις 8 το βράδυ της Κυριακής, στο Πολυδύναµο Πολιτιστικό Κέντρο στα Καλάβρυτα θα παρουσιαστεί απ’ την θεατρική οµάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, η θεατρική παράσταση της Ευτυχίας Παπαναγιώτου «29 Νοεµβρίου 1943», σε σκηνοθεσία Κώστα Κλάγκου.