H συνταγή της Τσικνοπέμπτης: Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

24.02.2022 / 21:13
ka 52

Ζουμερή μοσχαρίσια σταβλίσια μπριζόλα με τέλεια αρώματα και μαλακή υφή. Ψήστε την στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Ότι πρέπει για BBQ με φίλους!

Εκτέλεση

Για νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με αποροφητικό χάρτι) σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με αποροφητικό χαρτί τη μαρινάδα απο το κρέας.

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και απο τις δυο πλευρές. Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θελουμε Medium-Rare. Αν θελουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.

Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να ψήνετε πάντα τέλεια τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.

Σερβίρουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως, συνοδεύοντάς την ιδανικά με τη σαλάτα Τούρτα παντζάρι και φύλλα ρόκας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα