Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

28.05.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pagoto-sokolata-500-960x480

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε βελούδινο και πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με την πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά

1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ζαχαρούχο γάλα
2 κoυταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1/4 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε την κουβερτούρα. Στη συνέχεια την αναμειγνύετε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μείγμα να κρύωσει για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Στο σταθερό μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτετε το κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Παγώνετε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σοκολάτα σε μπάλες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα