Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Αδιανόητο να υπάρχουν περιοχές χωρίς πόσιμο νερό»

22.03.2023 / 8:10
3445323

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται φέτος, όπως κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου και για μία ακόμα χρονιά στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας επικρατεί ανησυχία στις τάξεις των δημοτών για τα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Στις καθημερινές επαφές που έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης

Αλεξόπουλος ένα από τα κύρια ζητήματα που του θέτουν οι δημότες είναι η ύδρευση, η κακή ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια αλλά και τα συνεχή προβλήματα στα δίκτυα. 

Διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κοινότητες και οικισμοί της Δυτικής Αχαΐας βασανίζονται από την ελλιπή υδροδότηση, τις συνεχείς φθορές στο υπάρχον δίκτυο αλλά και τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις για επίλυση των ζητημάτων. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν έρχεται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας να υποχρεώνονται σε πολλές περιπτώσεις στην προμήθεια εμφιαλωμένου νερού ή ειδικών φίλτρων με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του νοικοκυριού τους. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να έχουμε σπίτια χωρίς πόσιμο ή και καθόλου νερό.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως μία ευκαιρία για

ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσης για θέματα σχετιζόμενα με το νερό. Όσο οι

προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής διογκώνονται, πρέπει συνεχώς να αναζητούμε

αποδοτικούς τρόπους για τη διαχείριση  και επαναχρησιμοποίηση των υδατικών πόρων στο πλαίσιο της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή» δήλωσε αρχικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συνέχισε: 

«Έχει φτάσει η στιγμή να πούμε: “Ως εδώ”! Είναι αδιανόητο το 2023 να υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν πόσιμο νερό. Έχοντας στα χέρια μας τον χάρτη του παρελθόντος με τα ζωτικής σημασίας έργα ύδρευσης που εκτελέσαμε στην Ωλενία, σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα της Δυτικής Αχαΐας με λύσεις προς όφελος των δημοτών. Διαθέτουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία της εφαρμογής των σχεδιασμών και θα βάλουμε τάξη στο σημαντικότερο αγαθό επί της γης. Δεν νοούμαστε τη συνέχιση ζημιογόνων πρακτικών γύρω από την ύδρευση. Οι δημότες της Δυτικής Αχαΐας αξίζουν πιο χρηστή διαχείριση του νερού και μέλημά μας είναι η παροχή να γίνεται με γνώμονα την ανταπόδοση (με φθηνά τέλη) και τη συντήρηση των δικτύων. Σκοπεύουμε δε, να αποκτήσουμε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης με“πράσινο” αποτύπωμα και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού τονίζουμε πως η

ανάγκη διαφύλαξης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού είναι επιτακτική. Όπως και επιτακτική είναι η ανάγκη διαφύλαξης του Δημόσιου χαρακτήρα διαχείρισης του νερού. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν ιδιώτες στη διαχείρισή του. Τοέχουμε καταφέρει με επιτυχία και θα το πράξουμε ξανά».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Αδιανόητο να υπάρχουν περιοχές χωρίς πόσιμο νερό» 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα