Γραβάνης: Η μετάλλαξη Delta προκαλεί πιο βαριά νόσο – Έως και το 70% των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί

30.07.2021 / 18:24
ka 3

Aνάρτηση σχετικά με τη μετάλλαξη Delta του κορονοϊού και τις συνέπειες που αυτή θα έχει σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες πραγματοποίησε την Παρασκευή ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, συνοψίζοντας, μεταξύ άλλων, τα νεότερα, κατά CDC δεδομένα γύρω από το στέλεχος του ιού που έχει προκαλέσει υγειονομικό συναγερμό.

Ξεκινώντας το post με την προσφώνηση «ανεμβολίαστοι φίλοι», ο διακεκριμένος επιστήμονας γράφει: «Το αμερικανικό CDC περιγράφει τις λεπτομέρειες (έχω την πλήρη έκθεση) του τι έχετε μπροστά σας:

Ανεμβολίαστος φορέας του στελέχους Delta μολύνει 5-9 άτομα, μια μολυσματικότητα συγκρίσιμη με αυτή της ιλαράς.

Ανεμβολίαστος μολυσμένος με το στέλεχος Delta έχει ιικό φορτίο τουλάχιστον 10 φορές πιο υψηλό (το ΝΙΗ μιλά ίσως και 1000 φορές υψηλότερο σε κάποιους) από τα προηγούμενα στελέχη, το οποίο παραμένει για 18 μέρες (τα προηγούμενα στελέχη για 7-10 μέρες).

το στέλεχος Delta προκαλεί πιο βαριά νόσο και συχνότερα επικίνδυνη πνευμονία στους ανεμβολίαστους σε σύγκριση με τα παλιά στελέχη του ιού».

«Ευτυχώς», προσθέτει ο κ. Γραβάνης, «έχετε λύσεις:

τα εμβόλια σε πλήρη δοσολογία 2 δόσεων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αποτροπή βαριάς νόσου και απώλειας ζωής (88-93%)

τα εμβόλια σε συνέργεια με την χρήση της καλής μάσκας KN95 σε συνωστισμό προστατεύουν σχεδόν απόλυτα».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο καθηγητής επισημαίνει, δε, πως «το στέλεχος Delta θα μολύνει 40-70% των ανεμβολίαστων (οι οποίοι θα αλληλομολύνονται τάχιστα) και 5-7% των εμβολιασμένων που δεν έχουν αναπτύξει ικανή ανοσία (ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι, καταπονημένοι υπερήλικες)», σύμφωνα με «επιδημιολογικές μελέτες».

«Οι πρώτοι», προσθέτει. «έχουν το εμβόλιο των 2 δόσεων να προφυλαχθούν κατά 88-93% από βαριά νόσο και απώλεια ζωής, οι δεύτεροι έχουν την 3η δόση να αναπτύξουν ικανότερη ανοσία».

«Φίλοι ανεμβολίαστοι μην ακούτε τους ανεύθυνους ‘γιατρούς’ του Διαδικτύου, τους καιροσκόπους τυχοδιώκτες, τους πολιτικά και οικονομικά επιτηδευμένους ψευδολόγους ελαχιστότατους ‘γιατρούς’, το φθινόπωρο δεν είναι μακρυά. Εμβολιαστείτε τώρα», κατέληξε ο κ. Γραβάνης. Στην ίδια ανάρτηση, ο καθηγητής επισυνάπτει και το ακόλουθο γράφημα, σε σχέση με τον ο καθηγητής επισυνάπτει και το ακόλουθο γράφημα, σε σχέση με τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, νοσηλείας και θανάτου των ανεμβολίαστων πολιτών, το οποίο έχει αντληθεί από χθεσινή (29/7) παρουσίαση του CDC:

Γραβάνης: Η μετάλλαξη Delta προκαλεί πιο βαριά νόσο – Έως και το 70% των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα