Παρασκευή, 26.11.2021, 2:30 πμ

Γώγος: Οι τέσσερις λόγοι που θα πρέπει να εμβολιαστούμε

25.08.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 11

Είμαστε μια φάση που δεν είναι καλή επιδημιολογικά. Το στέλεχος Δέλτα έχει μεγάλη διασπορά, επομένως έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Δυστυχώς υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων» δήλωσε o καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαραλάμπος Γώγος.

Μιλώντας στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε, «Έχουμε ένα ισχυρό όπλο, τον εμβολιασμό. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων, έξι εκατομμύρια ανθρώπους, και την δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι.

Επομένως, υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων αλλά και προστασία του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Άρα προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει στην ανάγκη κάποιων μέτρων και στην συνεχή δραστηριότητα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό οδηγεί στο να προστατευτούν κάποιοι χώροι από τους ανεμβολίαστους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος: Η προστασία της ατομικής υγείας, σε ποσοστό 90%. Η προστασία της δημόσιας υγείας.  Η προστασία του ΕΣΥ. Η προστασία του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας

«Πέρυσι τέτοια εποχή έκλειναν δραστηριότητες» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα