Παρασκευή, 15.01.2021, 8:03 πμ

Γνωρίστε τη «Σιβηρία» της Ελλάδας

22.12.2020 / 23:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΚΟ 96

Σε απόσταση 47 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, και μόλις 12 χλμ. από τα σύνορα της χώρας με τη Βουλγαρία, συναντάται ο πιο κρύος ή και παγωμένος θα έλεγε κανείς προορισμός της Ελλάδας.

Ο λόγος για το Κάτω Νευροκόπι, όπου συχνά σημειώνονται ακόμη και πολικές θερμοκρασίες, ενώ ο χειμώνας εδώ έχει διάρκεια μέχρι και επτά μήνες. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλοί αποκαλούν αυτήν την κωμόπολη του νομού Δράμας και ως τη «Σιβηρία» της Ελλάδας.

Η ψυχρότητα των χειμώνων εδώ είναι χαρακτηριστική, καθώς στο Κάτω Νευροκόπι σημειώνονται κάποιες από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με τη χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ να αγγίζει τους -28 βαθμούς Κελσίου!

Οι θερμοκρασίες στο Κάτω Νευροκόπι κυμαίνονται από -15 μέχρι -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ είναι αρκετές οι φορές που ακόμη και το Μάιο οι κάτοικοί του αντίκρισαν το πάλλευκο χιονισμένο τοπίο της περιοχής, όπως συνέβη και το 1996.

Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν από τον Οκτώβριο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο μέχρι και τον Απρίλιο σίγουρα, ενώ όταν χιονίζει το χιόνι αγγίζει ακόμη και τα δύο μέτρα. Απορίας άξιο είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προσαρμοστεί τόσο πολύ στα καιρικά φαινόμενα και το κρύο που επικρατεί στην πόλη τους, που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ από το χιόνι!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ