Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι

05.11.2020 / 14:17
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
moshari-glukoxino-430x575

Ενα γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά που φτιάχνεται σε μισή ώρα και μπορείτε να το προσαρμόσετε στα δικά σας υλικά.

Υλικά
Για το μοσχάρι και τα λαχανικά
1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
45 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
1 καρότο (κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
3 μικρά κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα)
250 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 6)
200 γρ. μπρόκολο (κομμένο σε πολύ μικρές τούφες)
70 γρ. καβουρδισμένα κάσιους
λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
240 γρ. ξύδι με ρόδι
130 γρ. σόγια
40 γρ. μέλι
3 – 4 εκ. τριμμένο τζίντζερ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Για το μοσχάρι και τα λαχανικά. Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου έχετε ένα ωραίο χρυσαφένιο εξωτερικό χρώμα. Αφαιρείτε προσωρινά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους ελαφρώς σπασμένα με το χέρι και το κρέας.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι τη σάλτσα. Ανακατεύετε έτσι ώστε η σάλτσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και δίνετε μια βράση.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να δένει.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα