Συνταγή: Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι

18.08.2022 / 15:51
moshari-glukoxino-430x575

ΥΛΙΚΑ


Για το μοσχάρι και τα λαχανικά
1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
45 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
1 καρότο (κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
3 μικρά κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα)
250 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 6)
200 γρ. μπρόκολο (κομμένο σε πολύ μικρές τούφες)
70 γρ. καβουρδισμένα κάσιους
λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
240 γρ. ξύδι με ρόδι
130 γρ. σόγια
40 γρ. μέλι
3 – 4 εκ. τριμμένο τζίντζερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το μοσχάρι και τα λαχανικά. Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου έχετε ένα ωραίο χρυσαφένιο εξωτερικό χρώμα. Αφαιρείτε προσωρινά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους ελαφρώς σπασμένα με το χέρι και το κρέας.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι τη σάλτσα. Ανακατεύετε έτσι ώστε η σάλτσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και δίνετε μια βράση.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να δένει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα