Γλυκό ψυγείου με τρεις σοκολάτες

04.06.2021 / 9:33
gliko-psigeiou-500-960x480

Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου με τρεις διαφορετικές σοκολάτες, πλούσια αλατισμένη καραμέλα και βάση από τα αγαπημένα μουστοκούλουρα που θα σε ξετρελάνει! Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

Για τη βάση
250 γραμμ. μουστοκούλουρο
100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

Για την λευκή στρώση σοκολάτας
500 γραμμ. λευκή σοκολάτα
80 γραμμ. βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά

Για την αλατισμένη καραμέλα
120 γραμμ. βούτυρο
230 γραμμ. καστανή ζάχαρη
230 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμ. φιστίκι αράπικο

Για την επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
400 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
60 ml ηλιέλαιο

Διαδικασία

Για την βάση: Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×30 Βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Λιώνουμε την σοκολάτα και την βάζουμε πάνω από την στρώση με το μουστοκούλουρο. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να προχωρήσουμε το επόμενο στάδιο.

Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρι. Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί, προσοχή μην μας κολλήσει. Το προσθέτουμε στην λιωμένη ζέστη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαριζ, προσοχή πρέπει να είναι και τα δυο ζεστά για να μην μας παγώσει το μείγμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα που έχει παγώσει και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.

Για την αλατισμένη καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, την κρατάμε ζέστη. Βάζουμε την καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι στο κέντρο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει, προσοχή μην μας καεί. Προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, να σπάσουν οι σβόλοι της ζάχαρης και να δέσει λίγο η ζεστή σάλτσα καραμέλας.

Τέλος αφαιρούμε και προσθέτουμε το φιστίκι. Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και προσθέτουμε την αλατισμένη καραμέλα. Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε στο μπαιν μαρι την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη προσθέτουμε πάνω στην στρώση καραμέλας την λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα