Γλυκά Νερά: “Μιλούν” τα τηλέφωνα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την άρση απορρήτου

24.05.2021 / 7:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
glika_nera

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φτάνει η ώρα που θα “μιλήσουν” τα τηλέφωνα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Τις τελευταίες ώρες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, μία έρευνα που θεωρείται κρίσιμη και κομβική για την υπόθεση. Και αυτό γιατί οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν βέβαιο ότι οι τρεις δράστες είχαν τη βοήθεια και άλλου συνεργού, ενός “τσιλιαδόρου” που πιθανολογείται ότι επικοινώνησε με τους κακοποιούς οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της 20χρονης μητέρας και του 32χρονου πιλότου. Πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός ενεργοποιημένων κινητών την επίμαχη ώρα από την κεραία εκπομπής της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως αρκετοί αριθμοί τηλεφώνων δεν δικαιολογούν την παρουσία τους στην επίμαχη περιοχή, το επίμαχο χρονικό διάστημα, που εξελισσόταν η ληστεία και το άγριο έγκλημα. Ακόμα και στην περίπτωση που οι δράστες χρησιμοποίησαν “επιχειρησιακά” κινητά, ο εντοπισμός τους από τους αστυνομικούς θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Στο πιο κομβικό σημείο βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με το ΟPEN, από τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις περιγραφές του 32χρονου συζύγου του θύματος, οι αξιωματικοί έχουν φτιάξει μια λίστα 25 υπόπτων. Σημειώνεται ότι αρχικά στο “μικροσκόπιο” των αρχών είχαν μπει τουλάχιστον 150 σεσημασμένοι κακοποιοί. Από τη Δευτέρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσει μια νέα εξειδικευμένη μελέτη που θα αναλύσει τα δείγματα DNA που έχουν εντοπίσει έως τώρα οι Αρχές, ενώ το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο πληροφοριοδοτών και σε συνεργασία με το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας ερευνά τη δράση συγκεκριμένων ανθρώπων εκείνες τις ημέρες, διάστημα κατά το οποίο ίσχυαν περιοριστικά μέτρα λόγω lockdown. Παράλληλα, επιμένουν να ερευνούν τις πρόσφατες αποφυλακίσεις, δίνοντας έμφαση σε κακοποιούς, το modus operandi των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης.

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται τουλάχιστον τρία ύποπτα οχήματα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ωστόσο ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί αν είναι ένα από αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Τα λένε ακόμα ύποπτα γιατί ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει εάν πρόκειται για τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, ενώ δεν έχουν εντοπίσει ακόμα και την πινακίδα των οχημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει δηλωθεί κάποια κλοπή. Ένα από τα βασικά σενάρια που διερευνούν είναι να πρόκειται για ομάδα κακοποιών που ήξερε να κινείται στη συγκεκριμένη αραιοκατοικημένη περιοχή των Γλυκών Νερών κι έτσι δεν καταγράφηκαν σε κάμερα.

Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο οι δράστες να έφτασαν στη μεζονέτα πεζοί έχοντας αφήσει πιο μακριά το όχημά που χρησιμοποίησαν προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες, και να φορούσαν ειδικά για ρούχα να αποφύγουν να αφήσουν το οποιοδήποτε ίχνος. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και το βίντεο που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», από την οδό Διαδόχου Παύλου, πολύ κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και να στρίβει αριστερά διασχίζοντας την κάθετα στις 3.36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου. Δύο ώρες περίπου μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, το ίδιο αυτοκίνητο βγαίνει ξανά από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και στρίβει με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή.

Πάντως, από την εξέταση των καμερών, τα πρώτα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και από τις μέχρι τώρα εξετάσεις πειστηρίων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την άφιξη, τη διαφυγή και τις κινήσεις των δραστών.

Το σκίτσο

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί φυσικά το σκίτσο ενός εκ των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, που φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σχημάτισε ηλεκτρονικά το σκίτσο του “κοντού” δολοφόνου, με βάση τις περιγραφές που έδωσε ο σύζυγος της 20χρονης γυναίκας. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο πιλότος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτό που μπορούσε να δει, όντας δεμένος.

“Κλειδί” ο τόπος του εγκλήματος

“Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό με το σκίτσο. Αν είναι αλήθεια, η εμπειρία μου λέει ότι τέτοια σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν. Τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή το θύμα προσπαθούσε να αναπαραστήσει πώς ακριβώς ήταν ο δράστης στην πραγματικότητα αλλά αυτό δεν αποτυπωνόταν με σαφήνεια στο αποτέλεσμα που έβγαινε. Άρα δεν έχω ελπίδες από το σκίτσο. Σημαντικό στοιχείο είναι ο τόπος του εγκλήματος” τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

“Εκεί είναι το ζητούμενο αν υπάρχει DNA. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ληστεία μετά φόνου. Το πώς έδρασαν οι δράστες, ο χρόνος που έμειναν μέσα στην κατοικία” συμπλήρωσε.

“Το μωρό ήταν πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στην μαμά. Που σημαίνει ότι ο δολοφόνος δολοφόνησε την 20χρονη ενώ ήταν το μωράκι δίπλα. Εκτός εάν την δολοφόνησαν και το έβαλαν μετά δίπλα της το μωράκι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Προσπαθείς να κάνεις εικόνα τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκεί” είπε ο αστυνομικός.

Τα αναπάντητα ερωτήματα
Σύμφωνα με την εικόνα η οποία δόθηκε από τα πρώτα 24ωρα και αποτέλεσε τη βάση της έρευνας, οι τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι, κρέμασαν τον σκύλο και κατευθύνθηκαν στη σοφίτα όπου κοιμόταν το ζευγάρι. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, τους είπε από την πρώτη στιγμή που βρίσκονται τα χρήματα, ενώ οι δράστες τον είχαν δέσει ασφυκτικά με μονωτική ταινία και σχοινί σε πρόσωπο, λαιμό, σώμα, χέρια και πόδια. Αφήνοντας, ωστόσο, το κινητό μπροστά του, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Μετά όμως επιτέθηκαν και έπνιξαν την 20χρονη γιατί φαίνεται πως προσπάθησε να αντισταθεί. Ωστόσο, όπως αναφέρει, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διατυπώνουν ερωτήματα για την επιμονή των δραστών να πνίξουν και όχι να αναισθητοποιήσουν την Καρολάιν. Όπως και γιατί εκείνη δεν έφερε κανένα χτύπημα από τους κακοποιούς προκειμένου να την “τρομάξουν”. Ερωτήματα ακόμα ανακύπτουν γιατί ο 32χρονος δεν έφερε σαφή ίχνη από το δέσιμο μεγάλης διάρκειας, καθώς και γιατί οι δράστες εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες και δεν τις “ξήλωσαν” όπως συμβαίνει συνήθως.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στο Βήμα ότι ορισμένα ερωτήματα από αυτά έχουν απαντηθεί από άγνωστα σημεία της κατάθεσης του 32χρονου και ότι εξακολουθούν και ερευνούν κυρίως την περίπτωση της ληστείας. Σε ό,τι αφορά τα κενά, αυτά επιχειρείται σταδιακά να απαντηθούν.

Οι καταθέσεις

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν ορισμένα νέα κρίσιμα στοιχεία και μαρτυρίες και αποκλείουν μεθοδικά διάφορα ενδεχόμενα προκειμένου να καταλήξουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι περίοικων, αστυνομικών που έφτασαν επί τόπου, προσώπων που έχουν δώσει ορισμένες πληροφορίες, όπως και συγγενών, φίλων ή συναδέλφων του ζευγαριού, καθώς και μιας ψυχολόγου στην οποία είχε καταφύγει το ζευγάρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα