Giouli: Το νέο της single, σε μουσική και στίχους του Πάνου Γουργιώτη, αποτελεί το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ της

28.03.2021 / 11:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Γιουλη

Είναι ένα κορίτσι που αν μη τι άλλο έχει ξέρει να κυνηγάει τα όνειρα του και να τα κάνει πραγματικότητα μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες.
Έχει όμως και μπόλικο ταλέντο, με μια φωνή που μπορεί να εξυπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του τραγουδιού, αλλά και μια σκηνική παρουσία που σαγηνεύει, βγάζοντας ταυτόχρονα έναν δυναμισμό προς τα έξω.
Η Γιούλη Ασημακόπουλου, δηλαδή, το είχε από την αρχή. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό για να κάνει ένα νεαρό κορίτσι από την Πάτρα, καριέρα στο τραγούδι.
Θέλει τόλμη και ρίσκο. Έτσι και αυτή ρίσκαρε. Έφυγε από την Πάτρα, τους φίλους και τις παρέες της πριν από κάποια χρόνια και δοκίμασε τις δυνάμεις της στην μουσική ζωή της πρωτεύουσας όπου ασφαλώς υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και μια σκληρότητα που διαφέρει από τα χρόνια της καλλιτεχνικής αθωότητας και «ρομαντισμού» που μπορεί να έχει ένα νέο κορίτσι που έχει όνειρα για το τραγούδι.
Το «Υπέροχο τρένο», το τραγούδι της Γιούλης Ασημακοπούλου, που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες, ίσως να αποτελεί μία απάντηση στο ερώτημα, για το τι έχει καταφέρει το κορίτσι αυτό από την Πάτρα. Είναι το πρώτο single της του πρώτου της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη για αυτό.
Ένα τραγούδι, ερωτικό κατά βάση που μιλάει στο ύφος της εποχής, μιας εποχής εξ ατομικευμένης και αποστασιοποιημένης από τους γύρω μας και τις καταστάσεις, έτσι όπως μας το επιβάλλουν οι συνθήκες, που όμως αποκαλύπτει την υπαρξιακή αγωνία και το ψυχολογικά αδιέξοδο που κρύβει το τουνέλ που έχουμε μπει, χωρίς καν να το έχουμε συνειδητοποιήσει.
Το τραγούδι από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλα τα μουσικά sites της Αθήνας, το βίντεο του έχει κάνει δεκάδες views και γενικότερα ακούγεται παρόλο που δεν έχει καμία σχέση από τα ελαφρολαϊκά και το μουσικό ρεύμα που θέλει να ακολουθεί η μουσική βιομηχανία και το όλο σύστημα, σε γενικές γραμμές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το beater.gr συμπεριέλαβε το single στα καλύτερα τραγούδια της εβδομάδας και σίγουρα το «Υπέροχο τρένο» αποτελεί το καλύτερο πρώτη βήμα για το άλμπουμ που ετοιμάζει και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
Η Γιούλη Ασημακοπούλου δίνοντας στη φωνή της μια αισθησιακή διάσταση, κατορθώνει και ξεπερνά τις προσδοκίες που μπορεί να έχει κανείς από ένα «Υπέροχο τρένο», ταξιδεύοντας μας και δίνοντας χρώμα σε αυτό το σκοτεινό τούνελ της εποχής.
Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στο μόνιμο συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, Παύλο Γουργιώτη, έναν από τους ανερχόμενους και καλούς δημιουργούς της γενιάς του για όσους είναι κάπως ψαγμένοι με τη μουσική, με τον οποίο η Πατρινή performer πρόλαβε και έκανε υπέροχα πράγματα πριν από την πανδημία, προτού πέσει το μαύρο στις μουσικές σκηνές και στα live.
Ίσως σε τελική ανάλυση αυτό το «Υπέροχο τρένο» να συμβολίζει τη μουσική και όλους αυτούς τους δεκάδες καλλιτέχνες, τραγουδιστές και μουσικούς που περιμένουν εδώ και μήνες στη στάση για να ξεκινήσει το… τρένο και πάλι την διαδρομή του.
Κι ίσως η ερμηνεία της Γιούλης να αποδίδει αυτή την ανάγκη που έχει η ίδια και δεκάδες ακόμα συνάδελφοι της, της γενιάς της και όχι μόνο για να τραγουδήσει και πάλι κάποια στιγμή ζωντανά στη σκηνή. Αμήν….

Εφημερίδα: “Νεολόγος”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα