Γιώργος Τελώνης: Πρότεινε το Μεσολόγγι να γίνει ποδηλατική πρωτεύουσα της Ευρώπης

28.11.2020 / 20:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Telonis

Ο Γιώργος Τελώνης, Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πρότεινε πρόσφατα την διεκδίκηση ανάδειξης του Μεσολογγίου ως Ποδηλατικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας την πρόταση του, ο κ. Τελώνης επεσήμανε: «Λαμβάνοντας υπόψη τις στέρεες βάσεις που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάθε είδους ποδηλατικές οργανώσεις με στόχο την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Με αυτό το σκεπτικό, και έχοντας κατά νου τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, κυρίως λόγω της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, ενός τοπίου που προσφέρεται αναμφίβολα για ποδηλατικό τουρισμό, προτείνω την διεκδίκηση της ανάδειξης του Μεσολογγίου ως Ποδηλατικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Θεωρώ ότι με βάση την ξεχωριστή μορφολογία του εδάφους της πόλης και το ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, με φόντο τη λιμνοθάλασσα, είναι πραγματική ευκαιρία να γίνει το Μεσολόγγι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες λάτρεις της ποδηλασίας και του οικοτουρισμού».

Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Γιώργου Τελώνη, απομένει να δούμε εάν θα καλλιεργηθεί και προωθηθεί σε βάθος χρόνου, ώστε να φτάσουμε και στην υλοποίηση της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα