Γιώργος Ρώρος: Ζούμε με τον σεισμό

02.11.2020 / 11:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
roros-2-1-1

Η πόλη μας, η Πάτρα μπορεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο εγκέλαδος αλλά και την τραγική απώλεια των δύο παιδιών. Η πόλη έχει ζήσει και διαχειριστεί σεισμούς, έχει δεχτεί και φιλοξενήσει πληγέντες, έδωσε χώρο και στέγη σε ανθρώπους από περιοχές που επισκέφθηκε ο εγκέλαδος ( Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Αίγιο κ.α). Την συμπαράστασή μας όμως εκφράζουμε και για το λαό της Σμύρνης που δοκιμάζεται αυτή την ώρα μετρώντας δεκάδες νεκρούς. Γιατί ο εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις σε χρώματα ή κράτη, αφήνει τον ίδιο πόνο παντού.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προστρέξει σε βοήθεια στα νησιά που δοκιμάζονται, ιδιαίτερα στη Σάμο και τους κατοίκους της, που έχουν να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα αλλά και τις επιπτώσεις από τον covid19.

Η πολιτεία καλείται να λάβει μέτρα να δώσει κίνητρα με ειδικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσει την αντισεισμική θωράκιση της χώρας μέσω ελέγχου, συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων. Να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών, με ιδιαίτερο βάρος σε σχολεία, εργασιακούς χώρους για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν».

Ο Δήμος Πατρέων άμεσα σε συνεργασία με το ΤΕΕ καλείται να κινηθεί αποτελεσματικά, στην κατεύθυνση προκειμένου να καταγραφούν, και όπου είναι δυνατόν να αποκατασταθούν, τα εγκαταλελειμμένα η μη κτίρια που αποτελούν “Δαμόκλειο Σπάθη” και διαρκή κίνδυνο, όχι μόνο σε περίπτωση σεισμού αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η Δημοτική αρχή καλείται να λάβει ευνοϊκά μέτρα και να δώσει κίνητρα σε ιδιοκτήτες παλαιών κτιρίων που θα φροντίσουν για τη συντήρησή τους (μείωση ή και αφαίρεση δημοτικών τελών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Η Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής Ρώρος Γιώργος εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους Σάμου και Σμύρνης. Τα θερμά συλλυπητήρια στους γονείς των δύο παιδιών και ευχόμαστε άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γυρίσουν στην προ του σεισμού εποχή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα