Γιώργος Ρώρος: Βάτραχος και πολιτική

10.11.2020 / 12:35
roros-2-1-1

Όταν ρίξεις ένα βάτραχο σε ζεστό νερό με ένα σάλτο βγαίνει έξω αν όμως τον ρίξεις σε χλιαρό νερό και σιγά-σιγά τον βράζεις απονευρώνεται δεν αντιδρά και αργοπεθαίνει.

Οδηγηθήκαμε σε 2ο lockdown με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης. Μετά το πρώτο lockdown ήρθε ένα καλοκαίρι με τον Πρωθυπουργό να καλεί από την Σαντορίνη τουρίστες σε μία ασφαλή χώρα από το covid-19 αλλά του “διέφυγε” να προφυλάξει τους πολίτες και τη χώρα του, έτσι χωρίς υγειονομική πολιτική και πρωτόκολλα το σύνθημα ελήφθη “το κάρο μπροστά από τ’αλογο”.

Είχαμε το γνωστό αλαλούμ: αεροπλάνα με 100% πληρότητα, πλοία με 50% και με πιέσεις έγινε 80% στον Προμαχώνα ελεύθερα. Νέες προσλήψεις στην υγεία δεν έγινα ούτε μέτρα πάρθηκαν, προνοητικότητα και πολιτική διορατικότητα βατράχου…

Στα σχολεία στοιβάζονται οι μαθητές, οι προσλήψεις καθαριστριών μόλις το Σεπτέμβρη και αφού φόρτωσε τα οικονομικά βάρη στους δήμους.

Να που ο ιός ξαναγύρισε, τα έλεγαν άλλωστε οι λοιμωξιολόγοι αλλά την ιατρική και τις συμβουλές τις χρησιμοποιεί για να στηρίξει την ανερμάτιστη πολιτική κυβέρνησης του….

Οι επιχειρήσεις που αγκομάχησαν δύο μήνες δεν πήραν βοήθεια, οι 8 στους 10 έμειναν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε σύνολο 750.000 επιχειρήσεις μόλις 2000 πήραν το ΤΕΠΙΧ2 η δίψα της αγοράς για χρήμα φαίνεται από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας όπου 30 εκατομμύρια διεκδικούνται πλέον των 7500 επιχειρήσεων!!! Δηλαδή σταγόνα στην έρημο ενώ απαιτούνται πλέον των διακοσίων εκατομμυρίων.

Αναπτύσσει όμως η κυβέρνηση μία επικίνδυνη θεωρία, όπου κρατάει τα χρήματα για μετά την κρίση θυμίζει εκείνα τα ατελείωτα, Ζάππειο 1,2,3 του Σαμαρά, που δεν έδιναν καμία διέξοδο.

Έχουμε ένα ατύχημα που αντί να προσφέρουμε στον τραυματία πρώτες βοήθειες για να κρατήσουμε τα ζωτικά του όργανα σε λειτουργία ασχολούμαστε με τις μικρογρατσουνιές…

Εμπροσθοβαρές ή οπισθοβαρές πρόγραμμα;

Όταν φορείς της αγοράς φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση προαναγγέλλουν 200.000 λουκέτα με χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους έρχεται νέος υφεσιακός κύκλος για την κοινωνία με αποτέλεσμα την ανεργία τη φτωχοποίηση και φυσικά την ανακατανομή του πλούτου. Μόλις 4,6 δισεκατομμύρια έδωσε η κυβέρνηση στο 1ο lockdown για ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων, νοικοκυριών μαζί με τις εγγυοδοσίες δηλαδή 2,5% του ΑΕΠ ενώ άλλες χώρες έδωσαν το 15 έως 20% του ΑΕΠ.

Οι χώρες αυτές γνώρισαν το τρίτο τρίμηνο ανάπτυξη έδωσαν χρήματα για να στηρίξουν την απασχόληση, τις επιχειρήσεις και την κατανάλωση εμείς τονώσαμε την ανεργία συρρικνώσαμε την κατανάλωση και ενισχύσαμε τους ημετέρους η Γαλλία είχε 18,2% αύξηση του ΑΕΠ, Ισπανία 10,5%, Γερμανία 8,2%, Πορτογαλία 5%.

Λεφτά υπάρχουν; Ναι για τους ημετέρους, το μεγάλο περίπατο, τα προγράμματα “σκοιλ ελικικού”, τα καζίνο, τα χορτασμένα ΜΜΕ, τις ιδιωτικές κλινικές φίλων…

Αυτό όμως που ξεπερνά τα όρια της ηθικής είναι ότι μέσα σε αυτό το κλίμα που συνδικαλιστικά όργανα δεν μπορούν να συνεδριάσουν, οι γενικές συνελεύσεις δεν επιτρέπονται, συγκεντρώσεις απαγορεύονται, δηλαδή η κοινωνία είναι στο καναβάτσο βρίσκει ευκαιρία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περνά το νέο πτωχευτικό νόμο, καταργεί νόμους με τα δικαιώματα των εργαζομένων, απελευθερώνει όλες τις Κυριακές σε καταστήματα πόλεων κάτω από 5.000 κατοίκους (κλείνει έτσι το μάτι στις πολυεθνικές) αφήνει να γίνεται αναδιανομή του πλούτου με αθέμιτο ανταγωνισμό όταν κλείνει τα μικρά καταστήματα και αφήνει τα σούπερ μάρκετ που πωλούν τα πάντα (ρούχα υποδήματα κ.α) στη Γαλλία απαγορεύτηκε να πωλούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τρόφιμα.

Πού βρέθηκε όμως η ηθική όταν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους “αριθμούς” και τα στοιχεία από το covid19 στην υπηρεσία πολιτικών σκοπιμοτήτων για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού;

Ότι λένε μην το δένετε και κόμπο… ότι οι τρεις βδομάδες θα είναι τρεις… και μετά τις γιορτές δεν θα πάμε σε ένα lockdown 3;

Μας βράζουν σιγά-σιγά.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!

Γιώργος Ρώρος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ώρα Πατρών”

Μέλος του ΔΣ ΕΣΕΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα