Γιώργος Ρώρος: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

11.11.2021 / 9:39
orapatron-1170x620

1.Το τελευταίο ειδικ διάστημα η ΔΕΥΑΠ βρίσκεται καθημερινά φιλοξενούμενη στον τοπικό και στον πανελλήνιο τύπο με αρνητικές ειδήσεις, όπως οι εκτεταμένες διακοπές. Η δυσφορία πολλών κατοίκων λόγω της ταλαιπωρίας τους, έχει οδηγήσει κάτοικους των περιοχών Κεφαλόβρυσου, Σαραβαλίου, Κρήνης να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για αυτές τις εκτεταμένες διακοπές και ποιο σχέδιο έχετε επεξεργαστεί για την επίλυση του προβλήματος των κατοίκων.Το νερό του φράγματος εξαιτίας της δικής σας πολιτικής πήγε σε ιδιώτη, έμειναν βέβαια οι πανηγυρισμοί, ότι θα παίρνουμε δωρεάν νερό. Το νερό πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα ενώ η πόλη μας αντιμετωπίζει τα προβλήματα της λειψυδρίας.

2.Το ΔΗΠΕΘΕ προχώρησε σε αλλαγές των καθηγητών με αποτέλεσμα να υπάρξει αναταραχή στη σχολή, ψήφισμα από το σύλλογο των σπουδαστών αλλά αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι το κείμενο που υπογράφει ο κ. Πέτρος Βαης αναφέρει: «όμως η διοίκηση του δηπεθε μετά από συνεργασία και διαβούλευση εκτιμά ότι τα κοινωνικά και πολιτικά κριτήρια πρέπει να προηγούνται». Ποια πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια πρέπει να έχουν οι καθηγητές για να προσλαμβάνονται;

3.Συνεχίζετε να κάνετε δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη ενώ σε όλη τη χώρα γίνονται μικτά δημοτικά συμβούλια. Ο λόγος που προφασίστηκε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μελάς ήταν ότι το πανεπιστήμιο ζητούσε 2.500 ευρώ για κάθε συνεδρίαση. Ο Πρύτανης κ. Μπούρας τον διέψευσε λέγοντας, ότι αυτό που ζήτησαν είναι 500 με 600 ευρώ. 

Παρακαλούμε επειδή δημιουργείται σοβαρό θέματα αξιοπιστίας παρακαλούμε να καταθέσετε τα έγγραφα που σας έχει παραδώσει ο κ. Μπούρας με τα οποία αποφαίνεται, ότι ζητάει 2.500 ευρώ άλλως διασπείρεται ψευδαισθήσεις για δημιουργία εντυπώσεων και προσπαθώντας να αποφύγετε τα δια ζώσης δημοτικά συμβούλια που η παράταξή σας Λαϊκή Συσπείρωση τα έχει κάνει σημαία σε όλη την Ελλάδα.Πλέον ερωτούμε για τα δημοτικά συμβούλια δεν έχετε χώρο για τα συμβούλια οργανισμών ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ,ΚΟΔΗΠ, Πολιτιστικός Οργανισμός, που απαιτείται μικρός χώρος για 15 άτομα, γιατί δεν γίνονται δια ζώσης;

4. Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας αποφάσισε να πουλήσει καρναβαλικά στοιχεία και προς τούτο καταρτίστηκε μία επιτροπή αξιολόγησης. Η επιτροπή αυτή αν και ζητήθηκε από την παράταξή μας να συνεδριάσει και η εκπρόσωπος μας ήταν εκεί στην καθορισμένη ώρα, αποχώρησε μισή ώρα αφού δεν ήρθε κάποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες της επιτροπής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρακτικό πώλησης των αντικειμένων. Με ποιους όρους πωλούνται τα στοιχεία; Με ποια δεδομένα; Η αξία τους δεν είναι μόνο χρηματική αλλά φέρουν πάνω τους και την πολιτιστική κληρονομιά του καρναβαλιού. Με το ξεπούλημα των μπουζάδων όπως λένε και στα Ιόνια Νησιά δεν νομίζουμε ότι θα καζαντήσει ο καρναβαλικός οργανισμός και ο δήμος. 

5. Θέλουμε να μας ενημερώσετε πώς θα προχωρήσει το έργο της αποχέτευσης στο Προάστιο Πατρών που ένα μεγάλο τμήμα του έχει μείνει εκτός, καθώς επίσης ποιο σχεδιασμό έχετε για το Πλατανόδασος για το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσουμε συγκεκριμένο πλάνο μιας και τελειώνει η προθεσμία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα