Γιώργος Παππάς: Γιατί στηρίζω τον Βασίλη Αϊβαλή για τον Δήμο της Πάτρας

15.02.2023 / 20:43
Παππάς Γεώργιος

Η Πάτρα είναι μια αστική πόλη με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Οι πολιτισμικοί, επιχειρηματικοί, χωροταξικοί, ακαδημαϊκοί και ανθρώπινοι πόροι της είναι ιδανικοί προκειμένου να σχεδιαστεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και  θα  καλλιεργεί την  εξωστρέφεια υιοθετώντας παράλληλα βέλτιστες  πρακτικές για την  οικοδόμηση μιας ισχυρής και ανθεκτικής τοπικής οικονομίας.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στα σημερινά απαιτητικά δεδομένα, είναι ζωτικής σημασίας για μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη.

Προϋπόθεση για αυτό  είναι η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών (Πολίτες, Κοινωνικοί-Πολιτικοί-Οικονομικοί Φορείς, Κυβερνητικοί φορείς, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Σωματεία, Σύλλογοι, Μη κυβερνητικές οργανώσεις, Επιχειρηματική Κοινότητα, Νεολαία , Εθελοντέςκ.α.) στο πλαίσιο υλοποίησης ενός από κοινού συμπεφωνημένου σχεδίου ανάπτυξης που θα οδηγήσει την Πάτρα στο αύριο.

Για να αλλάξουμε , θα πρέπει πρώτα από όλα, να  «χαρτογραφήσουμε» την τοπική οικονομία, να κατανοήσουμε τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν και να σχεδιάσουμε το μέλλον στη βάση πραγματικών δεδομένων και υλοποιήσιμων στόχων εντασσόμενων σε  ένα εξελικτικό  μοντέλο προόδου για την Πάτρα.

Σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα οι  Παραγωγικοί και Επιστημονικοί φορείς της πόλης, οι οποίοι γνωρίζουν τα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή, με τη βεβαιότητα ότι θα εφαρμόσει τις επιστημονικές γνώσεις του προς όφελος της πόλης και της Πατραϊκής κοινωνίας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε σε αυτή την πόλη τον όρο «ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών» και τον όρο «ευημερία των πολιτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα