Γιώργος Κυριακόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης πάλι δεν ευθύνεται, πάλι δεν ήξερε, πάλι θα διορθώσει!”

08.08.2022 / 18:17
FB_IMG_1637242563643 (1)

Με αφορμή τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Παρακολουθήσεων, το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

« Ο κ. Μητσοτάκης πάλι δεν ευθύνεται, πάλι δεν ήξερε, πάλι θα διορθώσει!

Από τα συνολικά 6:43 λεπτά, που διήρκησε η δήλωση του, μόλις το 2 λεπτά αναφέρθηκε στην ουσία του σκανδάλου, ενώ για 4:53 λεπτά αναλώθηκε στον εθνικό ρόλο της ΕΥΠ, σε εξαγγελίες για την αναβάθμιση λειτουργίας της, (ανακαλύπτοντας τρία χρόνια μετά, παθογένειες και ελλείψεις), αλλά και στην ανάδειξη του “ηγεμονικού” του ρόλου στην αναβάθμιση γενικά της χώρας.

Αφού δεν μας είπε τίποτα για το «δια ταύτα», δηλαδή: γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, πού και σε ποιους άλλους κατέληξε το περιεχόμενο των καταγραφών, πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν – κι αν παρακολουθούνται ακόμα – ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ αποποίησης ευθυνών.

Για ένα σκάνδαλο που αφήνει έκθετη τη χώρα διεθνώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική που έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν. Να αποδίδει, μονίμως και πάντα, τις ευθύνες αλλού και να κρύβεται πίσω από τρίτους, αποποιούμενος κάθε πολιτικό βάρος που του αναλογεί.

Το έπραξε ξανά έστω κι αν είχε υπό την επίβλεψη του, (επί 3ετία), την ΕΥΠ, ενώ οι «υπεύθυνοι» του σκανδάλου αποτελούσαν προσωπικές του επιλογές.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί να κάμψει την πεποίθηση που ήδη υπάρχει στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι πρόκειται για τον κύριο υπεύθυνο, σε κάθε περίπτωση. Είτε αν γνώριζε, και άρα ευθύνεται άμεσα, είτε αν πράγματι αγνοούσε, και άρα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων.

Σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, που επικαλέστηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, το εύρος της παρακολούθησης ενός Ευρωβουλευτή από τη Δομή στην οποία προΐσταται ο ίδιος ο αρχηγός της κυβέρνησης, δεν θα ήταν αιτία παραίτησης…;

Αν επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης να παραδειγματιστεί από σύγχρονες Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες, για μικρότερα ολισθήματα ή σκάνδαλα, να γνωρίζει πως η λέξη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ είναι ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα