Γιώργος Καραϊβάζ: Πώς η εν ψυχρώ δολοφονία του φέρνει μέτρα α λα 17 Νοέμβρη

18.04.2021 / 15:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 47

Μια νέα δέσμη μέτρων… α λα «17 Νοέμβρη», με πρόσκληση ξένων αξιωματικών -κυρίως από ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία- για να προσφέρουν γνώσεις και τεχνογνωσία στην ΕΛ.ΑΣ., με παράλληλες εξαντλητικές έρευνες σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τις εντολές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε να περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα, μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στα Νέα, θα γίνουν έλεγχοι για τις οικονομικές συναλλαγές των υπόπτων για συμμετοχή σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο ή άλλες παράνομες δραστηριότητες προκειμένου να βρεθούν οι δίαυλοι για το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος» που αποκομίζουν από αυτές.

Ακόμη, ετοιμάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις για βαρύτερες ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα «νονών της νύχτας», από όπου εκπορεύονται δεκάδες συμβόλαια θανάτου, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν ανεξιχνίαστα. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και εντός των φυλακών για τον τρόπο «στρατολόγησης» ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή της δράσης των κακοποιών και να «αντληθούν» σημαντικές πληροφορίες.

Τα παραπάνω, εξάλλου, αποδεικνύουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. προτίθεται να εγκαταλείψει το «δόγμα» που ίσχυε σε μεγάλο τμήμα της και ήθελε τις εκκαθαρίσεις μεταξύ κακοποιών και τα συμβόλαια θανάτου να αφήνονται ανεξέλεγκτα, με τις οδηγίες για περιορισμό της έκνομης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος να είναι πλέον σαφείς.

Όπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί, αυτό θα διευκολύνει το έργο των διωκτικών Αρχών που δύσκολα μπορούσαν μέχρι σήμερα (λόγω των απειλών και του νόμου της σιωπής) να «δέσουν» δικογραφίες εις βάρος των επικεφαλής τέτοιων κυκλωμάτων. Η πρότερη λογική, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επέτρεψε την κλιμάκωση της δράσης των ποινικών, που έφτασαν στο σημείο να σκοτώσουν με δεκάδες σφαίρες τον δραστήριο δημοσιογράφο.

Τα Νέα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα