Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γ. Χρούσος στον MAX FM: “Τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη Δέλτα”-“Δεύτερη δόση μόνο για το Johnson & Johnson”

29.06.2021 / 11:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FILE PHOTO: A needle is filled from a phial of Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine at the Royal Victoria Infirmary, on the first day of the largest immunisation programme in the British history, in Newcastle, Britain December 8, 2020. Owen Humphreys/Pool via REUTERS/File Photo

Όλα τα εμβόλια με τα νέα δεδομένα καλύπτουν την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και μονό της Johnson & Johnson μπορεί να χρειαστεί δεύτερη δόση. Αυτό ανέφερε ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, στον MAX FM και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο καθηγητής τόνισε πως καλό είναι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση, να κάνουν και τη δεύτερη έτσι ώστε να είναι πλήρως προστατευμένοι. Η καινούρια μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική και πρέπει να ανεβάσουμε το τείχος προστασίας, το οποίο βέβαια είναι ήδη αρκετά ψηλά.  

Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι ο ιός που θα επικρατήσει και θέλουμε δεν θέλουμε, θα έρθει και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως αφού τα εμβόλια τον πιάνουν. Συγκεκριμένα, τα εμβόλια mRNA κάνουν παρατεταμένη ανοσία και συνεπώς οι δύο δόσεις είναι αρκετές και δεν χρειάζεται κάποια τρίτη δόση.

«Προσωπικά πιστεύω πως μόνο αυτοί που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χρειαστούν ίσως μια ακόμα δόση του εμβολίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής προσθέτοντας ότι όσοι έκαναν AstraZeneca , επίσης δεν χρειάζονται κι άλλη δόση.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ο καθηγητής εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής πάμε καλά με τον εμβολιασμό των ενηλίκων. Ας επικεντρωθούμε εκεί και στη συνέχεια βλέπουμε πώς θα εμβολιαστούν τα παιδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα