Γίνε εγωίστρια στη σχέση σου

31.03.2023 / 9:34
1179929-diamaxes-sxesi-680

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων μας προτρέπουν να γίνουν λίγο πιο εγωιστές στις σχέσεις μας ώστε να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ένα από τα κλασικά λάθη που κάνει πολύς κόσμος είναι ότι δίνεται ολοκληρωτικά στους συντρόφους του με όλη τους την ψυχή με αποτέλεσμα να βάζουν φρένο στα δικά τους θέλω.

Αυτό μπορεί να γίνεται με ευκολία στην αρχή της σχέσης αλλά όσο περνάνε τα χρόνια τα πράγματα δυσκολεύουν. Εσύ που δίνεις πολλά θα νιώθεις όλο και πιο εγκλωβισμένος και αυτός που δέχεται μια τέτοια συμπεριφορά από εσένα δεν θα του αρέσει όταν οι συνήθειες αλλάξουν.

Αυτό που μας συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνουμε είναι να δείξουμε από την αρχή της σχέσης ξεκάθαρα ποια είναι τα θέλω μας ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Είναι καλό να βάζεις λίγο εγωισμό σε μια σχέση ώστε να μπορούν και τα δύο μέλη να είναι ευτυχισμένα.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως αν πούνε αυτό που πραγματικά θέλουν στο άλλο τους μισό ή αν εκδηλώσουν τα θέλω τους εκείνοι μπορεί να απογοητευτούν ή και να «ξενερώσουν». Κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμα και αν ο σύντροφός σας δείξει μια στιγμιαία απογοήτευση. Σε βάθος χρόνο είναι καλύτερο για τη σχέση σου να εκφράζεσαι ανοιχτά και να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου.

Επίσης να μην φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου θα φύγει αν εκφράσεις όλα αυτά που έχεις μέσα σου. Αν φύγει να ξέρεις πως απλά θα έχει βρει μια αφορμή αλλά η αιτία δεν θα είναι το γεγονός πως άρχισες να εκφράζεσαι ανοιχτά.

Αν είσαι σε μακροχρόνια σχέση και μέχρι τώρα ακολουθούσες κάποια άλλη τακτική μπορείς να συζητήσεις με τον αγαπημένο σου κάποια πράγματα και σιγά -σιγά να προχωρήσεις σε κάποιες αλλαγές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα