Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τους κλόουν

09.03.2021 / 16:18
672e13af25bbcefe3ec8720d4bb28150_XL

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσουν οι πάντα χαμογελαστοί και πολύχρωμοι κλόουν. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που τους βρίσκουν τρομακτικούς. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η Dr. Dena Rabinowitz, ψυχολόγος από τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στις αγχώδεις διαταραχές και τις φοβίες, επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στο Business Insider. Όπως αναφέρει, υπάρχουν δύο πράγματα σχετικά με τους κλόουν που κάνουν τους ανθρώπους να τους φοβούνται.

Το πρώτο είναι ότι βασιζόμαστε πολύ στις εκφράσεις του προσώπου για να καταλάβουμε τους ανθρώπους και να διαπιστώσουμε τα κίνητρά τους. Και με έναν κλόουν δεν το έχεις αυτό, αφού το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μέικ απ και έχει συγκεκριμένη έκφραση.

Το δεύτερο είναι ότι οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ανθρώπους που είναι πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Για πολλούς, ο φόβος για τους κλόουν αποτελεί ουσιαστικά μέρος μιας μεγαλύτερης φοβίας για πλάσματα με μάσκες.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με τη φοβία αυτή, μπορεί όμως και να υπάρχει γενετική προδιάθεση για μια αγχώδη διαταραχή. Όμως ο συγκεκριμένος φόβος για τους κλόουν είτε προέρχεται από μια τραυματική εμπειρία ως παιδί είτε ένα συγγενικό πρόσωπο ή κάποιος κοντινός σε έμαθε κατά κάποιο τρόπο ότι οι κλόουν είναι τρομακτικοί είτε είχες μια κρίση πανικού ενώ βρισκόσουν με κλόουν και τα συνδύασες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα