Γιατί μείναμε μόνο με δύο γαλάζιες σημαίες στην Αχαΐα και πόσο κακό είναι αυτό;

17.05.2022 / 21:32
fa 2

Το γεγονός ότι η Αχαΐα είχε μόλις δύο γαλάζιες σημαίες, αυτή της Καλόγριας και της Λακκόπετρας, τη στιγμή που η Ελλάδα είχε πάνω από 500, δείχνει σε έναν βαθμό και την μικρή δυναμική που έχει ο νομός τουριστικά.

Ήταν όμως αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν τα πράγματα που αφορούν τα τουριστικά τεκταινόμενα, καθώς οι δήμοι της περιοχής – από αυτούς ξεκινάει η όλη διαδικασία – δεν είχαν δείξει και τόσο ένθερμο ενδιαφέρον.

Παρόλο που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους κάποιες παραλίες του νομού θα μπορούσαν να διεκδικήσουν υπό κάποιες προϋποθέσεις την γαλάζια σημαία.

Η ουσία είναι ότι από πλευράς Δυτικής Ελλάδος τα προσχήματα έσωσε για ακόμα μία φορά η Ηλεία, ενώ η Αιτωλοακαρνανία είχε και αυτή μόλις δυο παραλίες, όπως και η Αχαΐα.

 Η όλη διαδικασία όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Δημήτρης Διαμαντόπουλος δεν είναι τόσο απλή, αντίθετα είναι μακρόσυρτη και ξεκινάει συνήθως από το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Οι δήμο είναι αυτοί που θα πρέπει να κάνουν την αίτηση αρχικά για την υποψηφιότητα μιας παραλίας της επικράτειας του. Από εκεί και πέρα για να πάρει μια παραλία γαλάζια σημαία εξαρτάται από διάφορα κριτήρια που έχει να κάνει με τις υπηρεσίες που προσφέρει, με τους έλεγχους και την καθαρότητα των νερών, με την προσβασιμότητα και άλλα.

Όλα αυτά εξετάζονται από την αντίστοιχη επιτροπή. Το όλο θέμα όμως ξεκινάει από τους δήμους. Σίγουρα θα ήταν καλό για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας να είχε παραπάνω γαλάζιες σημαίες. Δεν ξέρω κατά πόσο μετράει σε έναν επισκέπτη στο να επιλέξει προορισμό όμως σίγουρα παίζει ρόλο στην προβολή της κάθε περιοχής και της κάθε παραλίας».

Σημειώνουμε ότι παλιότερα εκτός της Καλόγριας και της Λακκόπετρας γαλάζια σημαία είχαν πάρει παραλίες όπως αυτή των Νιφορείκων, αλλά και της Αιγιαλείας, ενώ είναι αμφίβολο αν ποτέ είχαμε τέτοια σημαία στην επικράτεια του δήμου της Πάτρας. Όπως και να έχει μείναμε μόλις με δύο…  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα