Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι ο Κερτ Κομπέιν είναι ακόμα ζωντανός

05.09.2021 / 13:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ga 17

Τον  Απρίλιο του 1994 ο κόσμος της μουσικής συγκλονίστηκε από την ανακοίνωση του θανάτου του Κερτ Κομπέιν. Ο frontman των Nirvana πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου και το σώμα του βρέθηκε στο σπίτι του στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον τρεις ημέρες μετά το περιστατικό. Ο Κομπέιν βρισκόταν στο πάτωμα με ένα προφανές τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι του.

Στο στήθος του υπήρχε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα κουτί πούρων γεμάτο με ναρκωτικά δίπλα του, αναφέρει το grunge.com. Πριν από το περιστατικό, ο Κομπέιν έφυγε από το σπίτι του στο Σιάτλ για την Καλιφόρνια ώστε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, έμεινε εκεί μόνο μερικές μέρες πριν φύγει χωρίς να κάνει check out και επέστρεψε πίσω στο Σιάτλ. Οικογένεια και φίλοι προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον βρουν χωρίς αποτέλεσμα μέχρι να ανακαλυφθεί το σώμα του. Γιατί όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ο Κερτ Κομπέιν είναι ακόμα ζωντανός;

Με βάση την έκθεση νεκροψίας, ο Κερτ Κομπέιν είχε υψηλή δόση ηρωίνης στον οργανισμό του όταν πέθανε. Άφησε επίσης ένα σημείωμα αυτοκτονίας, αλλά δεν αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Από το θάνατο του θρύλου της ροκ, έχουν εμφανιστεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας -κυρίως για τις συνθήκες γύρω από τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 27 ετών- με κάποιους να εικάζουν ότι δολοφονήθηκε, ενώ μια άλλη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο Κομπέιν είναι ακόμα ζωντανός και ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τους θανάτους διάσημων μουσικών δεν είναι καινούργιες. Έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες για τον Τουπάκ Σακούρ και τον Έλβις που συνεχίζουν να ζουν αρκετά χρόνια με τον «υποτιθέμενο» θάνατό τους. Ορισμένοι θαυμαστές του Κερτ Κομπέιν, λοιπόν, αισθάνονται το ίδιο για το είδωλό τους, με κάποιους να παρέχουν ακόμη και φωτογραφίες ως «απόδειξη» ότι είναι ζωντανός, όπως αναφέρει το grunge.com, σύμφωνα με τη Daily Star.

Το άρθρο συνοδεύτηκε από φωτογραφίες που μοιάζουν φαινομενικά με τον Κερτ Κομπέιν, με τα μακριά μαλλιά και τα χαρακτηριστικά του ρούχα. Για μερικούς, αυτές οι φωτογραφίες είναι αρκετές για να πεισθούν ότι ο Κομπέιν είναι ακόμα ζωντανός, αλλά στην πραγματικότητα, είναι απλώς κάποιος άντρας που του μοιάζει.

Αν και έχουν περάσει χρόνια από τον θάνατό του, η μουσική του παραμένει πολύ ζωντανή μέχρι σήμερα. Οι Nirvana πούλησαν εκατομμύρια άλμπουμ κατά τη διάρκεια που το συγκρότημα βρισκόταν στο πικ της καριέρας του, ενώ ήταν και μία από τις κορυφαίες μπάντες που έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό τη grunge μουσική, κερδίζοντας, μάλιστα, και μια θέση στο Rock and Roll Hall of Fame το 2014.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα