Γιατί η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής για τα rapid test – Το παρασκήνιο

08.07.2021 / 20:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 20

Oι ειδικοί αποφάσισαν, αλλά η κυβέρνηση κράτησε στον πάγο την εισήγησή τους σχετικά με τα rapid test κατά την επιστροφή των ανεμβολίαστων τουριστών από τα νησιά.

Πρέπει μάλιστα να είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώνεται διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά η εισήγηση της επιτροπής. Ειδικότερα το μεσημέρι της Πέμπτης, η Ολομέλεια της Επιτροπής ζήτησε από την κυβέρνηση να διενεργούνται rapid test σε τουρίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως και κατά την επιστροφή τους στο νησί.

Αντ΄αυτού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν προέβη στην ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου, αλλά έκανε ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test κατά την επιστροφή των τουριστών από τα νησιά. Ωστόσο ο υφυπουργός εξήγησε στη συνέχεια τον λόγο που εν τέλει δεν ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο.

 «Έγινε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μία διαβούλευση για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για να έχουν τα νησιά αυτά για το testing. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως ότι ανακοινώσουμε θα μπορεί να υλοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε πρόκειται όντως για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς το βασικό ερώτημα είναι πως θα «εξοπλιστούν» τόσα πολλά νησιά και κυρίως τα πιο απομακρυσμένα (αλλά ιδιαίτερα δημοφιλή) προκειμένου όλοι όσοι βρεθούν εκεί να μπορέσουν να κάνουν rapid test.

Ακόμη ένα δυνητικό πρόβλημα που κρατά στον πάγο αυτή την απόφαση είναι και το γεγονός πως ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα και στον τουρισμό.

Ήδη δηλαδή οι τρεις «κατηγορίες» πολιτών (ανεμβολίαστοι, όσοι έχουν κάνει μία δόση και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν πιστοποιητικό) πρέπει να δώσουν 20 ευρώ  για rapid test ώστε να ταξιδέψουν προς τα νησιά.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ζητηθεί η διενέργεια rapid test και κατά τον γυρισμό, το κόστος ανεβαίνει στα 40 ευρώ το άτομο. Επομένως αν αποφασίσει μία τετραμελής οικογένεια να ταξιδέψει θα πρέπει να δώσει συνολικά 160 ευρώ μόνο για rapid test. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα