Γιάννης Ταπεινός: Το κύμα ακρίβειας είναι εδώ, η αύξηση των μισθών είναι στο «θα» και ο ΦΠΑ στη θέση του

24.01.2022 / 12:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ

Πριν προλάβουν να ανασάνουν από τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, οι πολίτες ζουν μια νέα κρίση: την κρίση της ακρίβειας η οποία μετατρέπει τη θέρμανση, την σίτιση, τις μετακινήσεις, τις απλές καθημερινές λειτουργίες ενός μέσου νοικοκυριού και ενός μέσου πολίτη, σε μια νέα περιπέτεια.

Μια περιπέτεια η οποία σε ό,τι αφορά τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα σημαίνει έναν ακόμη καθημερινό Γολγοθά. Και ενώ κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών επέλεξαν να προβούν σε γενναία μέτρα για τη μείωση της επιβάρυνσης των νοικοκυριών, με πολιτικές ρύθμισης της αγοράς, νομοθετώντας τη μείωση φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά διατροφής, στην Ελλάδα  προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ημίμετρα με επιδόματα ελεημοσύνης για το ρεύμα αλλά και με «θα» για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που θα είναι αξιοπρεπείς και όχι εφάμιλλες του αστείου 2%.

Το μόνο που έχουμε από την πλευρά της κυβέρνησης είναι υποσχέσεις για νέες αυξήσεις  που θα έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον (αν έρθουν), όταν θα μυρίσουν για τα καλά οι εκλογές και θα της είναι χρήσιμες για να παίξει το γνωστό «χαρτί» των προεκλογικών παροχών. 

Και στο μεταξύ τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα έχουν εξαντληθεί από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, περιμένοντας την κυβέρνηση να κάνει … εκλογές με τη διαπραγμάτευση ενός μισθού που δεν αρκεί για να ζήσει ο μέσος πολίτης.

Η χώρα μας, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, είναι το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ στο οποίο ο καθαρός μέσος μισθός είναι χαμηλότερος απ’ ό,τι το 2010.

Το κύμα ακρίβειας είναι εδώ, σήμερα, κάνει δύσκολη τη ζωή των πολιτών και εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Επιβάλλεται εδώ και τώρα μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα και γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, αν θέλουμε να μιλάμε για ζωή και όχι για επιβίωση σε καθεστώς χρεών και ελλείψεων ακόμη και των βασικών αγαθών.

*Ο Γιάννης Ταπεινός είναι πρώην αντινομάρχης Αχαΐας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα