Γεροβασίλη: «Απαιτείται συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων»

12.06.2024 / 18:49
gerovasili

Υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου τάχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο κεντρικό δελτίο του ArtTV.

Μιλώντας αρχικά για το ύψος της αποχής, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι «οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα ότι η πολιτική δεν έχει δώσει απαντήσεις στα προβλήματα τους. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη, καθώς είναι ο πέμπτος χρόνος διακυβέρνησης και με τις πολιτικές της δεν δείχνει να κοιτάει το συμφέρον των πολλών αλλά το συμφέρον των ελαχίστων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νίκησε, όμως άντεξε»

Στη συνέχεια, απαντώντας για την αποτίμηση της εκλογικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν νίκησε, όμως άντεξε, είναι στη δεύτερη θέση και εξακολουθεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση». Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι προεκλογικά, στις δημόσιες τοποθετήσεις της, είχε πει ότι ο στόχος ήταν η σημαντική μείωση του ποσοστού της ΝΔ, πράγμα που συνέβη, και πρόσθεσε πως «συμβάλλαμε και εμείς σε αυτό».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τον προοδευτικό χώρο, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «απαιτείται συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής πρότασης. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και η ίδια η κοινωνία μας δείχνει ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Και θα πρέπει αυτό το δρόμο να τον βρούμε. Εγώ, όντας μέλος, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς θέλω αυτές οι πρωτοβουλίες να παρθούν μέσα από το κόμμα μου, προκειμένου να ανοίξει αυτός ο διάλογος για να δώσουμε την πραγματική λύση στον ελληνικό λαό».

Τέλος, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε ότι για ακόμη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέγραψε στην ΠΕ Άρτας το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά και είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα