Γερμανία: Ρώσος πέταξε από γέφυρα ένα 10χρονο παιδί γιατί μιλούσε ουκρανικά

04.09.2023 / 20:07
pa 38

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στη Γερμανία καθώς ένας άνδρας ρωσικής καταγωγής επιτέθηκε βίαια σε μια ομάδα παιδιών επειδή μιλούσαν στα ουκρανικά.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι η επίθεση αυτή είχε πολιτικά κίνητρα, καθώς συνέβη στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων γύρω από τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ζητήσει άσυλο, από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος είναι μεταξύ 40 και 45 ετών, πλησίασε μια ομάδα παιδιών στην πόλη Άινμπεκ, της Γερμανίας, την ώρα που εκείνα κάθονταν σε μια γέφυρα και συνομιλούσαν στα ουκρανικά.

Ο άνδρας φαίνεται πως τα επέπληξε, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να μιλούν ρωσικά και στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία ήταν υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο άνδρας άρπαξε με τη βία ένα κορίτσι από τα μαλλιά και αμέσως μετά προχώρησε σε ρίψη ενός νεαρού αγοριού από το κιγκλίδωμα της γέφυρας, ύψους πέντε μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει στο κανάλι, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Το αγόρι χτύπησε στις σιδερένιες δοκούς της γέφυρας πριν μπει στο νερό. Ενώ το παιδί βρισκόταν ακόμη στο νερό, ο δράστης πήρε ένα γυάλινο μπουκάλι και το πέταξε στο αγόρι, χτυπώντας το στον δεξιό ώμο. Ο δράστης διέφυγε από τη σκηνή, ενώ τα άλλα παιδιά βοήθησαν το τραυματισμένο αγόρι να βγει από το νερό και ειδοποίησαν τους γονείς τους.

Ευτυχώς, το αγόρι υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα στο αριστερό πόδι και το κεφάλι και πήρε γρήγορα εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την εισαγωγή του. Οι εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας στον δράστη.

Οι περιπτώσεις επιθετικότητας κατά Ουκρανών στη Γερμανία έχουν αυξηθεί από τότε που το Βερολίνο ενίσχυσε την υποστήριξή του προς το Κίεβο, τόσο με την παροχή βαρύτερου οπλισμού όσο και με την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα