Γερμανία: Παιδί προσφύγων έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός στην ιστορία της χώρας

15.07.2022 / 17:17
pa 2

Μια γυναίκα που πέρασε τα παιδικά χρόνια της ζώντας σε γερμανικές συνοικίες προσφύγων, στοιχειωμένη από την αβεβαιότητα για το πόσο καιρό θα επιτρεπόταν στην οικογένειά της να μείνει στη χώρα, γράφει ιστορία στη Γερμανία.

Η Aminata Touré, 30 ετών, της οποίας οι γονείς έφτασαν ως πρόσφυγες από το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Μάλι το 1992, μόλις ανέλαβε τη θέση της ως υπουργός κοινωνικών υποθέσεων στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Πράσινων στο Κίελο στο βόρειο κρατίδιο Schleswig-Holstein.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η νεαρή πολιτικός με τα ράστα κοτσιδάκια στα μαλλιά, ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Πρασίνων, στο κρατίδιο Σλέσβιχ- Χόλσταϊν.

Η Touré είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα της πολιτική θέση για να αντιμετωπίσει τον βαθύ ρατσισμό, ο οποίος όπως είπε είναι διάχυτος στη γερμανική κοινωνία, καθώς και την αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα.

«Ως Μαύρη γυναίκα σε αυτήν την κοινωνία, είναι ουσιαστικά η περίπτωση που υποτιμάται συχνά και αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο – αυτό συνέβαινε πριν αναλάβω αυτή τη θέση, καθώς και τώρα που είμαι σε αυτήν», είπε σε μια από τις πρώτες της συνεντεύξεις από τότε που ανέλαβε τη θέση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα