Γερμανία : Καμπανάκι κινδύνου από τους εντατικολόγους – Να μπει αυστηρότερο lockdown

22.03.2021 / 18:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A police officer checks commuters in cars arriving from Poland, at the German-Polish border crossing Stadtbruecke (city bridge) amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Frankfurt (Oder), Germany, March 22, 2021. REUTERS/Hannibal Hanschke

Οι Γερμανοί γιατροί εντατικής θεραπείας τάσσονται υπέρ ενός αυστηρότερου lockdown μέχρι το καλοκαίρι με ενιαία και κατανοητά μέτρα.

«Περιμένω σήμερα από τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και την καγκελάριο να συμφωνήσουν σε ομοσπονδιακό επίπεδο ομοιόμορφα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Είναι πλέον αποφασιστικής σημασίας όλα τα κρατίδια να εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα και αυτά να είναι ευκόλως κατανοητά», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής επιστημονικός διευθυντής της γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων (DIVI) Κρίστιαν Καραγιαννίδης στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Τέτοια μέτρα μπορούν να είναι μόνο μέτρα επιστροφής σε ένα αυστηρότερο lockdown, όπως εκείνο στις αρχές Μαρτίου, δηλαδή να κλείσουν ξανά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί έως ότου υπάρχουν πραγματικά επαρκή διαγνωστικά τεστ και να περιοριστούν μαζικά οι δυνατότητες επαφών. Η τιμή R αυξάνεται πολύ γρήγορα και με αυτόν τον ρυθμό θα προκαλέσει υπερφόρτωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τον Απρίλιο έως τον Μάιο», τόνισε ο παθολόγος και πνευμονολόγος.

«Στο Αμβούργο, για παράδειγμα, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται ήδη σημαντικά. Χρειαζόμαστε να φτάσουμε στο καλοκαίρι για να ανακάμψουμε όλοι και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό για το προσωπικό των νοσοκομείων και την οικονομία από το να κερδίσουμε μία ή δύο εβδομάδες (χαλάρωσης) τώρα», κατέληξε

Πηγή : ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα