Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα παρούσα στη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

28.02.2024 / 22:25
gerapetritis_un

«Σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ελλάδα είναι παρούσα στη διεθνή συζήτηση που γίνεται για την προστασία τους» τόνισε σε δήλωσή του μετά το πέρας της συμμετοχής του στην 55η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επισήμανε ότι δυστυχώς, αυτή τη στιγμή τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε μια μεγάλη ύφεση, τόσο εξαιτίας των κρίσεων που εμφανίζονται, ιδίως των πολεμικών συρράξεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, όσο επίσης και λόγω των προβλημάτων που εμφανίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την κλιματική κρίση, με την επισιτιστική κρίση και με την κρίση υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών αντέταξε πως αυτή τη στιγμή τα μεγάλα ζητήματα απαιτούν ενεργό παρουσία της διεθνούς κοινότητας. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στη διεθνή αυτή συζήτηση, διαβεβαίωσε και προσέθεσε: «Είναι υποχρέωση της Ελλάδος, υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, να προστατεύσει όλες τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, να φροντίσει για τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών, να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας, να μπορέσει να εξασφαλίσει την ανθρώπινη ελευθερία, την ισότητα και την ανθρώπινη αξία».

Σημειώνεται πως πέραν της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γεραπετρίτης συνάντησε τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα