Γεραπετρίτης για διαχείριση πανδημίας: Είναι αυτονόητο ότι έχουν γίνει και λάθη

23.04.2021 / 21:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 21

Τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι εκ των υστέρων κρίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις που θα ήταν αυστηρότερες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι αυτονόητο ότι έχουν γίνει και λάθη, κανείς δεν είναι αλάνθαστος» απάντησε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την αυτοκριτική που κάνει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας όμως ότι «οι αποφάσεις τις οποίες πήραμε, ήταν στην πλειονότητά τους αποφάσεις με γρήγορα αντανακλαστικά, στηριχθήκαμε στην επιστημονική γνώση, επενδύσαμε πάρα πολύ σε αυτήν.

Δημιουργήσαμε πολύ γρήγορες διαδικασίες, ειδικές δομές για να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ταχείς. Εκ των υστέρων, κρίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαμε, αλλά δεν το γνωρίζαμε, να πάρουμε αποφάσεις που θα ήταν αυστηρότερες. Ίσως στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο θα έπρεπε να είχαμε πάει νωρίτερα σε κάποια μέτρα. Τα προβλεπτικά μοντέλα δεν πέφτουν πάντοτε μέσα».

 «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πιο μπροστά από μας. Είναι πολύ μεγάλο κρίμα να σκοντάψουμε τώρα», επεσήμανε επίσης απευθυνόμενος στους πολίτες και ζήτησε «να δείξουμε μια σχετική αυτοσυγκράτηση».

Εξάλλου, «το εμβολιαστικό εγχείρημα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, θα έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος ανοσίας, ελπίζω πολύ σύντομα για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Από την άλλη, έχουμε μια ορατότητα μπροστά μας», με τις γνωστές «κρίσιμες», όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, ημερομηνίες: 3η Μαΐου (άνοιγμα εστίασης), 10η Μαΐου (άνοιγμα υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης), με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά μας πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», 15η Μαΐου (έναρξη υπερτοπικών μετακινήσεων), τότε δηλαδή που «όλοι προσβλέπουμε στο να μπορέσουμε να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία έχουμε στερηθεί», ανέφερε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα