Γεωργιάδης: Τέλος στο click away, αν γεμίσει πάλι η Ερμού – Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα

12.12.2020 / 10:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 54

Για τα νέα δεδομένα στα καταστήματα ενόψει εορτών μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το click away (σ.σ. χρησιμοποίησε τον ελληνικό όρο «παράδοση εκτός»).

«Η “παράδοση εκτός” δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές.

Ούτε υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει τον τζίρο των εορτών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα» και πρόσθεσε:

«Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα.

Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε το click away».

Εξηγώντας τη διαδικασία ο υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά.

Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές. Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα