Γεωργιάδης: Ο Έλγιν ήταν κλέφτης, έκλεψε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

29.11.2023 / 8:32
georgiadis-skynews.png

«Ο Έλγιν ήταν κλέφτης, αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα» είπε στο Skynews ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απρεπή κίνηση Σούνακ που έφερε ξανά στο προσκήνιο την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και το ιστορικό υπόβαθρο.

«Όποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο πάντοτε αναφέρεται στα ”Ελγίνεια Μάρμαρα”, όπως τα αποκαλείτε -εμάς αυτός ο όρος δεν μας αρέσει καθόλου-, στα Γλυπτά του Παρθενώνα» είπε ο υπουργός Εργασίας στο βρετανικό δίκτυο, για να προσθέσει:

«Αυτό μας θυμίζει την ιστορική πραγματικότητα: Ο Έλγιν ήταν κλέφτης. Ήρθε και έκλεψε τα Γλυπτά από τον Παρθενώνα. Αυτό είναι κάτι που το είπε πρώτος τότε ο λόρδος Μπάιρον στον βρετανικό λαό. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα».

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα που το Βρετανικό Μουσείο κληρονόμησε από το παρελθόν», για να καταλήξει: «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πρωθυπουργός, και ιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις γνωστές ευαισθησίες του, δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί ότι ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να συζητηθεί μεταξύ των δύο πρωθυπουργών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα