Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, τις ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη αλλά και για τη μείωση της αναμονής στα επείγοντα μίλησε στο OPEN ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Οι δύο πρώτες εβδομάδες πάνε εξαιρετικά καλά. Άκουσα ότι ο κ. Καραμέρος έλεγε ότι τα απογευματινά θα μειώσουν τα βραδινά. Λυπούμαι που η αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει καν πώς διαβάζεται ένα τεχνικό δελτίο. Για να έχει μία κλινική το δικαίωμα να διενεργεί απογευματινά χειρουργεία θα πρέπει η παραγωγή της στα πρωινά χειρουργεία να μένει σταθερή. Αν σε έναν μήνα πέσει η παραγωγή των χειρουργείων έστω και κατά ένα χειρουργείο τον επόμενο μήνα χάνουν το δικαίωμα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας των αδελφών από το Μαγικό Ξάνθης. «Προτίμησα να επισκεφτώ το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να ενημερωθώ για τα δύο κορίτσια και να δω πώς μπορούμε να φέρουμε όλη την οικογένεια στο Ιπποκράτειο. Την ώρα που ήμουν για αυτό το γεγονός στο Ιπποκράτειο γίνονταν πέντε απογευματινά χειρουργεία. Και τα 5 ήταν αναμονές από το 2022».
Στις καταγγελίες ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη, απάντησε πως το ΕΣΥ λειτούργησε άψογα. «Υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος που προτιμήθηκε η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο ήταν επειδή δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Το ένα κορίτσι είναι 15 ετών, η ΜΕΘ Παίδων είναι μέχρι 16 ετών και για λόγους κατασκευής των μηχανημάτων είναι καλύτερο να έχεις ένα παιδί στη ΜΕΘ Παίδων. Η κοντινότερη ΜΕΘ Παίδων ήταν στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκε αμέσως, και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να είναι και τα δύο κορίτσια μαζί. Έχουμε πει να μεταφέρουμε και το τρίτο κορίτσι από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη για να είναι όλη η οικογένεια μαζί».