Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει – Τους εμβολιασμένους δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε

09.07.2021 / 9:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅíçìÝñùóç ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí áðü ôïí Õöõðïõñãü ðáñÜ ôù Ðñùèõðïõñãþ êáé Êõâåñíçôéêü Åêðñüóùðï ÓôÝëéï ÐÝôóá, ìå ôç óõììåôï÷Þ ôïõ Õðïõñãïý ÁíÜðôõîçò êáé Åðåíäýóåùí ¶äùíé ÃåùñãéÜäç, üðïõ ðáñïõóéÜóôçêáí ôá ìÝôñá åíüøåé ôùí åïñôþí, ôçí ÐáñáóêåõÞ 11 Äåêåìâñßïõ 2020.
(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. Είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Αυτούς δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε. έχουν κάνει την υποχρέωση τους, έχουν εμβολιαστεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους περιορίσει, να τους πει “κάτσε σπίτι σου”».

«Αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί και είναι σε μεγαλύτερη ηλικία που κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να αποφεύγει τις συναντήσεις με όσους κινούνται, διότι κινδυνεύουν να κολλήσουν και να πάνε στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και κινδυνεύουν σοβαρά», είπε ο Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό «πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Delta με ψυχραιμία. Ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο» είπε αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών στον ΑΝΤ1.

Γεωργιάδης: Δεν αδικώ τους επιχειρηματίες που αντιδρούν
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους επιχειρηματίες και τις αντιδράσεις τους στα νέα μέτρα. «Κάθε φορά που εφαρμόζουμε καινούριο μέτρο, οι επιχειρηματίες αντιδρούν. Δεν τους αδικώ, διότι κάνουμε την ζωή τους πιο δύσκολη. Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει μέτρα. Αν η Ελλάδα δείξει την εικόνα μιας χώρας χωρίς τήρηση μέτρων, η τουριστική εικόνα της χώρας καταστράφηκε», τόνισε.

Σε ότι αφορά τις αναφορές για επικείμενα μέτρα, οι οποίες όμως δεν επαληθεύθηκαν, όπως φάνηκε και από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, πχ. για τους πελάτες που θα επιτρέπεται να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «αν κάθε μέρα αλλάζουμε τα μέτρα, στο τέλος θα μπερδευτούμε και οι ίδιοι. Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης τώρα δεν προβλέπονται. Προϊόντος του χρόνου… θα δούμε».

Για τους εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης είπε: «Αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση, μέσα στις επόμενες 10-20-30 ημέρες συμπληρώνουν και την δεύτερη δόση. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι, δεν είναι και του θανατά να καθίσουν σε εξωτερικό χώρο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα