Γεωργιάδης: Έξτρα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά

18.06.2024 / 8:08
adonis-georgiadis.jpg-1

Επιπλέον κίνητρα για την απασχόληση περισσότερων ιατρών και νοσηλευτών στα νησιά αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους των απογευματινών χειρουργείων.

«Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασα και μια νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θέλουν να πάνε σε νησί το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και θα μπορεί ο κάθε Δήμος να τους πληρώνει και την έξτρα κατοικία τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από ένα μισθό στην τσέπη», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέπουν και το ιδιωτικό έργο των γιατρών, άρα θα τους επιτρέπει να κάνουν αν θέλουν και ιδιωτικό έργο στο νησί που θα τους συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο εισόδημα», συμπλήρωσε. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι αυξήσεις θα ψηφιστούν σύντομα.

Απογευματινά χειρουργεία
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος των απογευματινών χειρουργείων.

«Δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν. Έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εντάξει στη γενική αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει η χώρα μας κι αυτό έχει φέρει μια μικρή καθυστέρηση.

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα γίνει γιατί θα είναι σαν να παραβιάζω την μεταξύ μας συμφωνία. Θεωρητικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τον τελευταίο λόγο. Έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να πει όχι. Πληρούμε όλες προϋποθέσεις,άρα θα πει ναι», επεσήμανε ο υπουργός..

Εξετάσεις
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το κόστος συμμετοχής για τις διάφορες εξετάσεις δεν έχει αυξηθεί.

«Έχει θεσπιστεί εισιτήριο εισόδου στο αίμα 1 ευρώ και 3 ευρώ στο ακτινοδιαγνωστικό, στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δηλαδή προστίθεται ένα ευρώ για εξέταση αίματος και τρία ευρώ αν κάνεις αξονική, μαγνητική, υπέρηχο και λοιπά στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα» και αυτό οφείλεται στο ότι η μεταφορά των ασθενών από τις δημόσιες ιδιωτικές δομές ήταν τόσο πολύ μεγάλη μετά τον covid που μετέφερε πολύ μεγάλο μέρος της δαπάνης στα ιδιωτικά.

Παράλληλα φτιάξαμε ειδική πλατφόρμα μέσω του Gov και του Taxis και μπορεί όποιος θέλει μπορεί να κλείσει ραντεβού σε δημόσια δομή εντελώς δωρεάν. Και μη μου πείτε ότι αργείς γιατί η δημόσια δομή σου κλείνει ραντεβού το πολύ σε τρεις μέρες. Το μέγιστο είναι αυτό σε αστικά κέντρα. Έχουμε 10.000 ραντεβού την ημέρα στις δημόσιες δομές, δηλαδή από εκεί που ήταν άδειες γιατί είχανε πάει στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έχουμε μια μικρή επιστροφή και θέλουμε να την κάνουμε μεγαλύτερη» γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα