Γεωργία Μαυραγάνη: Σεμινάριο για όσους δουλεύουν με εφήβους και για εφήβους

22.03.2023 / 8:50
Mauragani_Georgia

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο με την πολύ έμπειρη σκηνοθέτιδα, δραματουργό και δασκάλα υποκριτικής Γεωργία Μαυραγάνη.Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στέλνοντας email στο act.theater.patras@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα 2610272037 και 6936122263. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Πως φτιάχνουμε παραστάσεις για εφήβους; Πως δουλεύουμε με εφήβους; Πως χρησιμοποιούμε το υλικό και το προσωπικό ντοκουμέντο των ερμηνευτών; Οι μαθητές του σεμιναρίου θα δουλέψουν πάνω σε εφαρμοσμένα παραδείγματα και σε σύνθεση δικού τους κειμένου.

Ημερομηνίες: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου

2 μαθήματα τουλάχιστον 12 ωρών συνολικά

Ώρες:

Σάββατο 14.00-20.00

Κυριακή 12.00-18.00

Κόστος συμμετοχής: 110€

Φοιτητές: 95€

Πληροφορίες – εγγραφές: 2610272037 – 6936122263

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ – Σκηνοθέτης θεάτρου

Η Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο προπαρασκευαστικό μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής DasArts στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα θέατρα Αμόρε, Άσκηση, Πορεία, Χώρα, Επί Κολωνώ, Εμπρός, Πόρτα, ΚΘΒΕ, στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -1 και στον ΘΟΚ. Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Robert Musil (διασκευή του μυθιστορήματος, μτφρ. Αλέξανδρος Ίσαρης), «Γκιακ»και “Εξημέρωση” του Δημοσθένη Παπαμάρκου, «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, «Ο τυχερός στρατιώτης» των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, «Ορέστεια / Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο΄Νηλ μτφ Ερρίκος Μπελιές« Ο εχθρός της τάξης » Του Νάιτζελ Γουίλιαμς μτφ Αντώνη Καλοφωλιά καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο) κ.α Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Μαβίλη και από το 2010 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή Δήλος-Δημητρα Χατούπη , με τους σπουδαστές της οποίας έχει παρουσιάσει αναλόγια θεατρικών έργων. Από το 2003 εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς (bios, Μικρό Θέατρο (Αγρίνιο), Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Εθνικό Θέατρο, Λύκειο Επιδαύρου, κ.α.), διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πανεπιστημιακά προγράμματα και συνέδρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα