Γεννηματά: Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια, με λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

20.04.2021 / 22:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ψα 19

«Το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια, με λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Με μια κατεστραμμένη οικονομία και την πραγματική ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η πορεία της ανάκαμψης θα είναι πολύ πιο δύσκολη, θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στην ηλεκτρονική επανέκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου, περιγράφει την οικονομική πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, ενώ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει.

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021-2017, είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία που έχει η χώρα για να αναστρέψει την ύφεση και υποανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας, και να επιστρέψει σε τροχιά σύγκλισης με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους εθνικού και κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επικρίνει τον πρωθυπουργό, καθώς με αφορμή την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για άλμα δεκαετίας, τονίζει ότι «απέφυγε να προσδιορίσει την κατεύθυνση αυτής της νέας πορείας. Η ασάφεια αυτή δεν είναι τυχαία ούτε πολιτικά αθώα.

 Είναι γνωστές οι συντηρητικές αντιλήψεις που διαχρονικά υπηρετεί. Όπως και η μεγάλη απόσταση που έχουν οι επιλογές του από τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γνωστές είναι άλλωστε οι πολιτικές διαφορές που έχουμε με αυτές τις επιλογές».

Η Φώφη Γεννηματά κατακρίνει την κυβέρνηση γιατί απέφυγε τον σοβαρό διάλογο, όχι μόνο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατάρτισε.

 «Είναι ένα σχέδιο που παραθέτει κατάλογο επενδύσεων-έργων χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα, ποια είναι η προστιθέμενη αξία του στη χώρα και πώς συνεισφέρει στο στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης» παρατηρεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα