Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης με υποτίμησε επειδή είμαι γυναίκα – Να μου ζητήσει συγγνώμη

25.08.2021 / 18:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Βουλή Ολομέλεια. Συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τη διαχείρηση των  πυρκαγιών. Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επί προσωπικού εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά για τον ακριβή αριθμό των ενάεριων μέσων που επιχειρούσαν τις μέρες που τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Εύβοια βρίσκονταν σε έξαρση.

Mansplaining
Η κα Γεννηματά στην πρωτολογία της ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις και εξέλαβε την απάντηση του πρωθυπουργού στη δευτερολογία του ως υποτιμητική στο πρόσωπό της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από τα τεκμηριωμένη κριτική και την αποδόμηση με συγκεκριμένα στοιχεία και γι’ αυτό επέλεξε να αποχωρήσει πριν από τη δευτερολογία μου και μάλιστα υπέπεσε σε ατόπημα προσπαθώντας να υποτιμήσει αυτά που είπα. Προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω και ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει.

»Οφείλει να σέβεται. Είναι προφανές πως όταν αισθάνεται ότι στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη».

Ξέρω πως πετούν τα αεροπλάνα
Στο πλαίσιο αυτό η κα Γεννηματά συμπλήρωσε: «Γιατί ξέρω καλά πως λειτουργούν τα αεροπλάνα και πως γίνεται ο καθαρισμός των δασών. Έχω εμπειρία από την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών στην πολιτική προστασία και με σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία των πραγμάτων, τουλάχιστον στην Αττική στο κομμάτι της υπερνομαρχίας, που με αφορούσε» και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι αυτό που ρώτησα για τα αεροπλάνα είναι πόσα επιχειρούσαν σε κάθε πυρκαγιά και ποιος έπαιρνε την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν τα αεροπλάνα. Ποιος πήρε τα αεροπλάνα από την Εύβοια και ποιος έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις από το κέντρο επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι δεν έχει να μου δώσει απαντήσεις ή μάλλον είναι δύσκολες οι απαντήσεις που πρέπει να μου δώσει και γι’ αυτό κατέφυγε στο συγκεκριμένο ατόπημα. Γιατί δεν ήθελε να δώσει την απάντηση, που δείχνει ποιος έχει την ευθύνη και ποιος πρέπει να την αναλάβει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα