Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας: «Γέμισε» η κλινική Covid-19

21.11.2020 / 9:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
2019–nCoV; COVID-19; Greece; corona virus; coronavirus; Ελλάδα; Κορωναϊός; κοροναϊός; κορωνοϊός; isolation boxes; ΓΝΑ Γεννηματάς; Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών; ΓΕΝ; Νοσοκομείο; hospital; General Hospital G. Gennimatas;

Νέα αίθουσα Covid αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας στον Πύργο, καθώς τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν οδηγήσει σχεδόν σε 100% πληρότητα –δυο κλίνες παραμένουν ελεύθερες ακόμα– την κλινική που δημιουργήθηκε προ ημερών για τους ασθενείς του ιού.
Αν οι ασθενείς αυξηθούν τις επόμενες ημέρες –κάτι που θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο- είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν παραπάνω κλίνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που παρουσιάζονται.

Η πίεση που έχει δημιουργηθεί στην κλινική covid τις τελευταίες ημέρες, είναι ασφυκτική αφού από τις 16 συνολικά κλίνες που διαθέτει, οι 14 έχουν ήδη καλυφθεί από περιστατικά μόλυνσης κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 14 άτομα που νοσηλεύονται είναι από ηλικίας από 35 έως 75 ετών.

Δύσκολες λογίζονται οι επόμενες ημέρες καθώς ελεύθερες έχουν μείνει μόνο 2 κλίνες, με την ανησυχία πλέον να είναι δεδομένη, περισσότερο από ποτέ.

Θα πρέπει οι πολίτες όλων των ηλικιών να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας και να δείξουν υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Υπογραμμίζεται πως η Ηλεία συνέχισε για ακόμα μια ημέρα να καταγράφει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα