Γεύσω Παπαδάκη έκθεση ζωγραφικής “Ι See La Vie En Rose”

20.03.2023 / 8:48
774267

Η Cube Gallery, φιλοξενεί την καινούρια ενότητα της δουλειάς, της εικαστικού Γεύσως Παπαδάκη με τίτλο I See La Vie En Rose, με σαφείς αναφορές στην γυναικεία ταυτότητα. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά κατά την διάρκεια του εγκλεισμού, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, αλλά και το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας αυξήθηκαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μονοπωλούν την επικαιρότητα.

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει μεταξύ άλλων: ” […] Τα θέματά της καθαρά ανθρωποκεντρικά, ακόμη και όταν η φιγούρα μπορεί να απουσιάζει ή να μην βρίσκεται σε πρώτο πλάνα στα έργα της. Δημιουργεί περιβάλλοντα οικεία, αλλά και φανταστικά που όμως πάντα ασκούν μια ανεξήγητη έλξη στον θεατή και την επιθυμία της εσωτερικής αναζήτησης.
Στην ενότητα των έργων I See La Vie En Rose, η γυναίκα γίνεται ύμνος, ψίθυρος και κραυγή. Είναι η ίδια γυναίκα που μπορεί να κρύβεται στις σκιές και ξαφνικά να εμφανίζεται στο φως μέσα από το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα που πάλλεται, από το αχνό ροζ μέχρι το εκρηκτικό κόκκινο για να παρουσιάσει, να σχολιάσει και να αποκαλύψει. […]”

Επιμέλεια: Λιάνα Ζωζά
Εγκαίνια: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 20.00 – 22.00

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα