Γαρίδες γιουβέτσι

20.04.2021 / 18:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
garides_giouvetsi_18

Υλικά

• 400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
• 200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
• 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1½ λίτρο νερό περίπου
• λίγη κανέλλα
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ). Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1′ – 2′. Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι (αυτό που έμεινε από τις γαρίδες), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3′ – 4′, μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12′ – 15′ περίπου.
Τρία – τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν πιει λίγο τα υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.

— Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά να κρατήσουμε 1 κρασοπότηρο και αν χρειαστεί, το προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος.

— Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε σε 5 – 6 γαρίδες τα κεφάλια, για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας.

Μερίδες: 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα