Γαλλία: Ο κορονοϊός αύξησε τους θανάτους κατά 9% στη χώρα

15.01.2021 / 18:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
A doctor, wearing a protective mask and a protective suit, works in a pulmonology unit at the hospital in Vannes where patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) are treated, France, October 12, 2020. REUTERS/Stephane Mahe

Συγκεκριμένα οι θάνατοι στη Γαλλία ήταν αυξημένοι κατά 9% σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών της Γαλλίας (INSEE).

Το INSEE ανακοίνωσε σήμερα, 15 Ιανουαρίου, έναν συνολικό αριθμό 667.400 θανάτων από όλες τις αιτίες που καταγράφηκαν για το 2020 στη Γαλλία, 53.900 περισσότεροι σε σχέση με το 2019.

Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας ήταν στην περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς γύρω από τη μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού και στην ανατολική Γαλλία, δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία.

“Οι θάνατοι στη Γαλλία σημαδεύτηκαν από την επιδημία COVID-19”, επισημαίνει το INSEE, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των θανάτων για το τέλος του έτους δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στο ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας επηρέασε μόνο άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Επίσης ότι το πρώτο κύμα υψηλής θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης της πανδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν μικρότερο από τη δεύτερο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα