ΓΑΛΛΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης και 4ης δόσης του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

08.12.2021 / 18:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Parisi apsida thriambou

Για την πορεία του κορονοϊού στη Γαλλία και το πέμπτο κύμα που πλήττει τη χώρα μίλησαν την Τετάρτη (8/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ και ο κορυφαίος σύμβουλος του υπουργικού συμβουλίου για τον κορονοϊό Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

«Το πέμπτο κύμα της COVID-19 που πλήττει τη Γαλλία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ ενώ ο σύμβουλος του υπουργικού συμβουλίου για τον κορονοϊό Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια τέταρτη δόση εμβολίου για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Η κορύφωση ξεκάθαρα δεν είναι πίσω μας, η πανδημία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος» είπε ο Ατάλ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ύστερα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε πως «ο ρυθμός της αύξησης στα ημερήσια νέα κρούσματα φαίνεται κάπως να επιβραδύνεται».

Εμβόλιο

«Αλλά και πάλι εξαπλώνεται γρήγορα και θα συνεχίσει να το κάνει τις επόμενες εβδομάδες» υπογράμμισε ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για να ανακοπεί η εξάπλωσης του ιού.

Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες σε νέο υψηλό για το 2021, ξεπερνώντας τα 44.500.

Νωρίτερα ο κορυφαίος σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για την COVID-19 Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε ότι η Γαλλία «θα υποφέρει και πάλι» καθώς το νέο κύμα αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε «ένα ήδη κουρασμένο υγειονομικό σύστημα».

«Προς το παρόν, υπάρχει αίτημα για μια ακόμα ενισχυτική δόση. Θα είναι αυτό αρκετό; Δεν γνωρίζω. Ίσως χρειαστούμε τέταρτη δόση» είπε ο Ντελφρεσί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα