Γ. Καρβέλης στο dete.gr: “Καμία επαγρύπνηση – Ο αριθμός των νοσηλειών covid παραμένει υψηλός”

26.05.2021 / 20:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 6

Μπορεί το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Αχαΐας να έχει μειωθεί αισθητά, όμως, αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας, παραμένει υψηλός.

Αυτό επισημαίνει και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο dete.gr τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση από κανένα και χρειάζεται να παραμείνουμε σε επιφυλακή.

Τόσο σε επίπεδο υγειονομικών αρχών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όσο και σε επίπεδο πολιτών. «Εμείς που ασχολούμαστε με τη δημόσια υγεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν χαλαρώνουμε, αντίθετα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, ξέροντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο αριθμός των νοσηλειών από covid είναι υψηλός,  ο ιός εξακολουθεί να προσβάλει, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αρρωσταίνουν και κάποιοι δυστυχώς, παρά τη μάχη που δίνουν οι ιατροί και νοσηλευτές μας βρισκόμενοι στο πλευρό τους, να πεθαίνουν»  τονίζει και συνεχίζει λέγοντας:

«Ο κόσμος από την πλευρά του έχει μία τάση προς την χαλαρότητα. Δεν λέω ότι δεν προσέχει, αλλά έχει μία τάση στο να ξεχνιέται. Το δικαιολογώ βέβαια γιατί μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που έχει κρατήσει αυτή η κατάσταση που ζούμε, έχει ανάγκη να ξεφύγει.

Όμως χρειάζεται προσοχή. Δεν θα πρέπει να ξεχνιόμαστε και να πιστέψουμε ότι έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα πρέπει να γίνουν βήματα προς τα πίσω και για να μειωθεί ο αριθμός των νοσηλειών χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα όλοι μας και να μην είμαστε χαλαροί».

Άλλωστε , η φύση  αυτής της αρρώστιας, θα προσθέταμε εμείς, μας έδειξε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της δημόσιας υγείας και της υγείας των συνανθρώπων μας εξαρτάται από εμάς…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα