Γ. Αλεξόπουλος:  Η πόλη να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει δημιουργούς όπως ο Τάσος Μαραγκός

21.02.2022 / 13:21
ALEXOPOYLOS

Στην ανάγκη ώστε η πόλη της Πάτρας να αναγνωρίσει και να  αξιοποιήσει τραγουδιστές όπως ο Τάσος Μαραγκός ο οποίος έχει γράψει ιστορία με το τραγούδι «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα»,  στάθηκεο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος εξέδωσε επιστολή στην οποία  ανέφερε τα εξής:

«Το Καρναβάλι και οι Απόκριες είναι μόνο η αφορμή γι’ αυτή την αναφορά.

Η αιτία είναι βαθύτερη και μονιμότερη. Κι έχει να κάνει με μια πόλη που, ιδίως τα τελευταία χρόνια, αφήνει εντελώς στο περιθώριο, παραγκωνίζει κι αγνοεί καλλιτεχνικές αξίες. Προσωπικότητες που με τον τρόπο και τη δουλειά τους έγραψαν -και γράφουν- ιστορία για το Πατρινό Καρναβάλι, φροντίζοντας να το ‘ταξιδεύουν’ και να το ΄κληροδοτούν’ στο χώρο και στο χρόνο, μέσα απ’ τους στίχους και τις νότες τους.

Ο Τάσος Μαραγκός, με το ‘Πατρινό Καρναβάλι για πάντα’, είναι ένας απ’ αυτούς αλλά δεν είναι ο μόνος.

Είναι ένας απ’ τους λάτρεις του Καρναβαλιού και της πόλης που με τη μουσική του έδωσε πνοή, ώθηση και προβολή στο μαζικότερο και δημοφιλέστερο πολιτιστικό θεσμό και γεγονός της Πάτρας και της ελληνικής Αποκριάς. Και στα ίδια χνάρια, ευτυχώς, στις ίδιες εμπνεύσεις, ‘συναντήθηκαν’ κι άλλοι ξεχωριστοί δημιουργοί της πόλης.  

Η πρότασή μας απλή, αυτονόητη κι απερίφραστη. 

Ο Δήμος Πατρέων, στις δομές του που αναφέρονται στο Καρναβάλι και στον Πολιτισμό, να δημιουργήσει -από φέτος κιόλας- ένα βραχίονα προώθησης της καρναβαλικής μουσικής, ενθαρρύνοντας τους δημότες -αλλά και όλους τους Έλληνες- να συμμετάσχουν με στίχους και μελωδίες. Και αξιοποιώντας, 12 μήνες το χρόνο, τις γνώσεις, την εμπειρία και την ανεπιτήδευτη αγάπη για το Καρναβάλι μουσικών όπως ο Τάσος Μαραγκός.

Ν’ αξιοποιηθούν, δηλαδή, οι πατρινοί συνθέτες, στιχουργοί και ερμηνευτές των καρναβαλικών τραγουδιών, ώστε να υπάρξει συνέχεια. Να μεταλαμπαδευτεί η γνώση και η αγάπη τους για την ιδιαίτερη μουσική που συνδέεται με το Καρναβάλι. Και να κερδίσουν, η Πάτρα και ο Δήμος, νέα τραγούδια, εξίσου εμβληματικά όπως αυτά που συνοδεύουν -σε κανονικές συνθήκες- τις παρελάσεις μας και τις αποκριάτικες συναθροίσεις μας.

Νομίζω ότι αυτή η πρόταση μάς βρίσκει όλους σύμφωνους. Χωρίς πραγματικές αντιρρήσεις. 

Γιατί η Πάτρα βρίσκεται πάνω απ’ όλους μας. Και εκεί βρίσκει ταύτιση το συμφέρον και η προοπτική όλων μας”.

Διαβάστε επίσης: Η Χρ. Αλεξοπούλου στο Καρναβαλικό Συνεργείο Κατασκευών, « Ένας γίγαντας σε απραξία»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα