Φόβος διασποράς του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα: Εντατικοποίηση ελέγχων για τα μέτρα

02.12.2020 / 23:13
ÌçäåíéêÞ êßíçóç óôçí ðüëç ôçò êáâÜëáò ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2020.
(EUROKINISSI/ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ)

Εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται ενάντια στην μετάδοση του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- από την Καβάλα ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Βαγγέλης Μπίνης.

Ο επικεφαλής της ΕΑΔ συμμετείχε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (02/12) σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που παρουσιάζουν μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Στη διάρκεια σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών παραγόντων, εξετάστηκε ο καλύτερος συντονισμός όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του, τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν τη σύσκεψη, ο κ. Μπίνης σχολίασε ότι η παραβίαση των υγειονομικών μέτρων «συνιστά ιδιαίτερη κοινωνική απαξία και εμείς είμαστε η δεύτερη γραμμή άμυνας για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών».

«Δεν χαίρονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλλουν πρόστιμα. Το τελευταίο καταφύγιο είναι τα μέτρα. Εμείς αξιοποιούμε τις συνέργειες και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, ενώ προσανατολιζόμαστε και στη λήψη μέτρων μη οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους», ανέφερε.

Στο μεταξύ Αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα και συνεχείς οι έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας υπενθυμίζει ότι οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών και απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα, εορτάζοντας την Αγία Βαρβάρα με υπευθυνότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα