Φοβάται για την ασφάλειά της η καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου: “Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα…”

28.03.2023 / 15:50
3affd5b7aca64c6baafb04098c200475-1

Για τη στοχοποίησή της από μια μερίδα φοιτητών, που όπως τόνισε δεν γνωρίζουν καν πού είναι η αίθουσες διδασκαλίας, μίλησε η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου.

Η καθηγήτρια δέχθηκε επίθεση και ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης “ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής” για μια αναδημοσίευση που έκανε στο facebook σε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, “δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία”.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της άκρας αριστεράς, έχουν εισβάλει στο αμφιθέατρο που δίδασκε η κ. Νικολαΐδου και έχουν αναρτήσει πανό απαιτώντας την παραίτησή της, ενώ την έχουν αποκλείσει στο γραφείο της εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της.

Έκτοτε, η κ. Νικολαΐδου έχει δεχθεί μαζική συμπαράσταση ακόμη και από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στο πλευρό της στάθηκε και όλη η κοσμητεία, καθηγητές από άλλα πανεπιστήμια αλλά και πάρα πολλοί φοιτητές.

Οπως τόνισε η ίδια “πρέπει κάτι να γίνει στα Πανεπιστήμια για να αλλάξει η κατάσταση”, επισημαίνοντας ότι η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, όπως επίσης και ο νόμος που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κόσμο να σουλατσάρει 10 χρόνια μέσα στις σχολές και να ηγούνται τέτοιων μειοψηφιών.

Σε ό, τι αφορά την ομάδα που την στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει την θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της. Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στα Πανεπιστήμια σημείωσε: Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το “άστο δεν πειράζει”…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα